joi, 28 martie, 2024

S.P.F. HUSI: Doua autoturisme de lux si peste 4.500 pachete cu tigari de contrabanda, confiscate de politistii de frontiera

Distribuie:

Publicat:

In urma unei actiuni specifice desfasurate pe linia prevenirii si combaterii contrabandei in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au confiscat doua autoturisme de lux si 4.502 pachete de tigari de contrabanda.Cei doi soferi sunt cercetati penal pentru contrabanda, fata de unul dintre ei instanta dispunand arestul preventiv pentru o perioada de 30 de zile.
 
In ziua de 20 aprilie,  pentru verificarea unor informatii detinute, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
In cadrul actiunii desfasurate, in jurul orei 07.30, pe raza localitatii de frontiera Rasesti, judetul Vaslui, au fost oprite in trafic doua autoturisme: unul marca Citroen C5, inmatriculat in Romania, condus de Serghei G., in varsta de 27 de ani, respectiv, unul marca Mercedes E220, condus de Dumitru I., in varsta de 23 de ani, ambii cu cetatenie romana si R. Moldova.
Avand suspiciuni ca transporta tigari de contrabanda, autoturismele si tinerii au fost condusi la sediul sectorului, din municipiul Husi, pentru efectuarea unui control amanuntit.
“Astfel, colegii nostri au descoperit ascunse si nedeclarate, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, in mai multe spatii special amenajate dispuse in diferite locuri din autoturismul marca Citroen C5 (barele de protectie fata si spate, aripile interioare spate, spatele scaunelor din spate, podea si compartimentul motor, intre radiator si motor), 4.502  pachete tigari, de diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova. De asemenea, in cadrul cercetarilor s-a stabilit ca Dumitru I., soferul autoturismului marca Mercedes, avea rolul de antemergator. ” declara Irina MIRICA, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui
Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de 67.530 lei, iar cele doua autoturisme, in valoare totala de 111.891 lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. 
Cele doua persoane sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si complicitate la contrabanda, fata de Serghei G. instanta dispunand  arestarea preventiva pentru o perioada de  30 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img