marți, 19 martie, 2024

Sa vezi sa nu crezi ! Replica surprinzatoare a presedintelui CJ Vaslui : …spre situaţia în care parcurile industriale din judeţul Vaslui vor fi făcute în cosmos”

Distribuie:

Publicat:

Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, a declarat recent ca județul nu are nevoie de investiții "nerealiste" in parcuri industriale. Acest lucru a venit ca raspuns la propunerea unui consilier judetean liberal, care a aratat ca județul Iași a reușit sa inființeze trei astfel de parcuri si ca ar trebui sa fie luat drept model de succes. Buzatu a spus ca județul Vaslui are nevoie de investitii "realiste" in infrastructura, sanatate si asistenta sociala, nu in parcuri industriale, din cauza costurilor foarte mari. El a adaugat ca nu exista suficient teren disponibil in județ pentru construirea unui astfel de parc si ca, poate, acestea vor fi construite in cosmos, in viitor. Bugetul local al județului Vaslui a fost stabilit la venituri in valoare de 500,357,655 de lei si cheltuieli de 533,044,191 de lei, cu un deficit de 32,686,536 de lei, care va fi finantat din excedentul inregistrat la finalul exercitiului bugetar 2022.

"Fără a fi cârcotaş, am tras cu ochiul la bugetul Consiliului Judeţean Iaşi, vecinii noştri (…) În judeţul vecin, Consiliul Judeţean vine cu proiecte pentru încurajarea iniţiativei private, pentru crearea de locuri de muncă şi anume, înfiinţarea şi dezvoltarea a trei parcuri industriale la Leţcani, Bolhoca şi Paşcani. Poate fi luat drept un model de succes. Judeţul Vaslui nu are nevoie de parcuri industriale? afirma consilierul judetean Valentin Cretescu 
Iar raspunsul lui Dumitru Buzatu presedintele CJ Vaslui a acesta: 

"Trebuie să extindem reţeaua de drumuri judeţene, până când prindem avioane şi o să facem parcuri industriale cu ele, până atunci trebuie să extindem reţeaua drumurilor judeţene. Unde, de exemplu poate Consiliul Judeţean şi de ce anume? (să facă un parc industrial – n.r.). (…) Să lăsăm la o parte chestiunile acestea, eu ştiu că bugetul e prilej de ceartă din aceasta, politică, dar trebuie să fim realişti şi să ne asumăm rezolvarea sarcinilor prioritare. (…) Când nu voi mai fi, poate lumea va face numai parcuri industriale în tot judeţul. N-are niciun metru de teren judeţul Vaslui, dar probabil că le va face în cosmos. Ne îndreptăm spre progresul acesta tehnic, spre situaţia în care parcurile industriale din judeţul Vaslui vor fi făcute în cosmos", a afirmat Dumitru Buzatu.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img