vineri, 19 aprilie, 2024

Sabin Orcan, fondator Newsweek Romania, a refuzat sefia TVR. De la cine a venit propunerea?

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Sabin Orcan, fondator Newsweek România, a refuzat o propunere de a conduce Televiziunea Publică.

"Am refuzat un loc de deputat, altul de senator, ba chiar, deunăzi, şefia TVR", scrie pe Facebook jurnalistul Sabin Orcan.

Contactat de Paginademedia.ro, Sabin Orcan a detaliat, dezvăluind că „a fost o propunere venită în cadrul unei discuţii, o propunere venită de la cel mai înalt nivel, de la unul dintre liderii coaliţiei de guvernare”.

Paginademedia.ro: Care era natura acelei discuţii?

„Era o discuţie informală între directorul Newsweek România şi liderul politic respectiv. O discuţie despre teme generale ale României de azi. Se întâmpla acum două săptămâni. Argumentul pentru care mi s-a propus această poziţie ar fi fost că eu am fost şi publisher, că am administrat şi business-uri”, a spus Orcan, întrebat care era natura acelei discuții.

Sabin Orcan a anunțat că a „refuzat din start”.

„Nu mă interesează poziţia respectivă, nu vreau să fiu acolo şi nu cred că sunt potrivit pentru aşa ceva. Sunt şi motive personale şi motive obiective pentru care nu sunt interesat de această poziţie. Oricum, eu le-am spus că nimeni nu poate schimba ceva în TVR câtă vreme nu se modifică Legea de funcţionare, astfel încât să se numească o persoană independentă, nu cineva care să răspundă la comenzi politice”, a mai spus Sabin Orcan pentru Paginademedia.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img