vineri, 29 martie, 2024

Sabin Sarmas (ADR): Vor fi investitii semnificative in industria high-tech din Romania

Distribuie:

Publicat:

Vor fi investiţii semnificative în industria high-tech din România, iar menirea noastră este să dezvoltăm servicii publice digitale la standarde înalte, susţine Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, într-o postare pe Facebook.

"Excelent discursul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Primim cu bucurie vestea că Uniunea Europeană va pune la dispoziţie aproximativ 750 miliarde de euro cu care va trebui să construim împreună #EuropaDigitală, într-un timp foarte scurt – 2030. Vor fi investiţii semnificative în industria high-tech din România, iar menirea noastră este să dezvoltăm servicii publice digitale la standarde înalte", a scris miercuri Sabin Sărmaş.

El a precizat că un alt proiect ambiţios al Comisiei Europene este cel privind identitatea electronică europeană sigură, pe care fiecare cetăţean o poate folosi oriunde în Europa pentru a plăti orice fel de taxe.

"România, la iniţiativa Autorităţii pentru Digitalizarea României, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, a făcut un prim pas în acest sens prin proiectul PSCID (Platformă Software Centralizată pentru Identitate Digitală n.r.), care trebuie să fie interoperabil cu proiectul european", a menţionat Sabin Sărmaş.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susţinut miercuri în faţa eurodeputaţilor primul său discurs privind starea Uniunii Europene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img