News Flash:

SALARII COCOSATE DE TAXE. Romania, campioana Uniunii Europene

13 Martie 2014
1909 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru fiecare euro platit angajatilor ca salariu net, angajatorii romani platesc 83 de eurocenti statului, fapt care ne plaseaza pe locul 7 in clasamentul costurilor cu forta de munca din UE.

Presiunea fiscala care apasa asupra fortei de munca este atat de mare in Romania, incat angajatorul plateste statului, sub forma de taxe si impozite, o suma aproape egala cu leafa platita salariatului, potrivit Adevarul.ro.
 
Din acest punct de vedere, in Europa ne depasesc doar tarile in care se castiga cele mai mari salarii, cum sunt Belgia, Franta, Austria, Germania sau Italia, reiese dintr-un studiu prezentat de Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.
 
Contributiile, mai mari decat impozitul Pe primul loc din punctul de vedere al costurilor cu forta de munca se regaseste Belgia, cu 1,34 euro platit de angajator la un euro primit net de salariat, urmata de Franta (1,16 euro), Austria (1,11 euro) si Germania (1 euro brut la 1 euro net).
 
La polul opus se regasesc Malta, Irlanda si Cipru, cu mai putin de 40 de eurocenti platiti de angajatori la un euro salariu net acordat angajatilor. Media generala in UE (27 de tari – fara Croatia, care la data realizarii studiului nu aderase la Uniune) este de 73 de eurocenti la un euro net per salariat.

 REALITATEA.NET

angajatorii belgia franta austria germania malta croatia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0874 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030807 (s)