vineri, 29 martie, 2024

Salariile bugetarilor, pe masa Guvernului. Sute de mii de romani asteapta decizia

Distribuie:

Publicat:

Ordonanta privind salariile bugetarilor ar putea fi adoptata azi de Guvernul condus de Dacian Ciolos.

Peste 600.000 de bugetari vor beneficia de mariri salariale din luna august, iar bugetul tarii se va goli cu 900 de milioane de lei.

Printre cei mai castigati ar fi angajatii Administratiei Prezindentiale.

“Sindicatele sunt nemultumite in continuare, mai ales cele din Educatie. Reprezentantii acestora au reprosat celor de la Ministerul Muncii ca nu au banii necesari pentru a opera corectii necesare pentru tot sistemul, dar au banii necesari sa opereze alte corectii, la Administratia Prezidentiala.

Ministrul Muncii le-a promis sindicalistilor ca urmeaza sa retraga acest articol din cadrul ordonantei de urgenta. Ramane de vazut daca acest lucru va fi respectat, dupa ce acest text al ordonantei va fi aprobat astazi in sedinta executivului.

In paralel, salariile din educatie vor fi corectate doar pentru 50% dintre functii, de la data de 1 august, o corectie mare de aproximativ cinci puncte procentuale. Abia in luna decembrie 2017 urmeaza sa fie operate si restul corectiilor financiare in acest sistem si bonusurile de performanta urmeaza sa fie primite incepand cu data de 1 ianuarie 2018.

Pe de alta parte, in domeniul sanitar, urmeaza sa aiba loc o corectie financiara de aproximativ 10%, in special debutantii sunt cei care vor primi mai multi bani, spre deosebire de restul medicilor, iar bonusurile de performanta vor fi acordate incepand cu data de 1 ianuarie 2017.

In acest moment, vorbim despre un impact bugetar pentru sfarsitul acestui an de aproximativ 900 de milioane de lei, iar anul viitor de 2,5 miliarde de lei.”, a declarat Maria Toader, reporter antena3.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img