vineri, 26 aprilie, 2024

Salata de dovlecei este grozava, la mine acasa a devenit obligatoriu sa fac saptamanal

Distribuie:

Publicat:

Dovleceii sunt unele dintre cele mai preferate legume atunci cand vinee vara. Datorita faptului ca acestia dau o nota de prospetime tuturor preparatelor, gospodinele ii aleg sa ii puna in cele mai diverse combinatii de mancaruri.

Pentru ca este foarte bogat in apa acesta poate fi folosit cu incredere in orice farfurie pentru ca nu va duce la ingrasare, doar in cazul in care il asortezi cu ceva care contine foarte multe calorii.

Se fac foarte repede, de aceea intr-o situatie de urgenta dovleceii reprezinta solutia cea mai la indemana. Reteta pe care ti-o vom propune astazi este si ea una usoara si dupa ce o vei pregati prima data nu vei renunta foarte usor la ea.

Asadar, vei avea nevoie de: doi sau de trei catei de usturoi, de apa, de sare ca sa condimentezi dupa gust, de un galbenus, de 250 de ml de ulei, de una sau de doua linguri de mustar de care iti place, de doi sau de trei dovlecei mai mari si de 140 de grame de iaurt mai gras.

Curata mai intai dovleceii de coaja si dupa aceea taie-i in doua bucati, pe fiecare, scoate-le semintele cu ajutorul unei lingurise si dupa aceea trece-i printr-o razatoare mai mare. Pune la foc, pe aragaz, o oala mai mare, adauga niste sare in ea si dupa ce a inceput apa sa fiarba, pune dovleceii rasi in oala.

Poti sa ii mai verifici din cand in cand, dar opresti focul doar atunci cand sunt gata dovleceii. Ai grija ca focul sa nu fie prea mare, ci doar potrivit.

Dupa ce sunt gata fierti pune-i intr-o strecuratoare, trece-i printr-un jet de apa rece si lasa-i ca sa se scurga de tot. Din cand in cand preseaza-i cu o lingura, ca sa grabesti procesul de scurgere a apei.

Cat se scurg dovleceii pregateste maioneza. Foloseste pentru ea mustarul, uleiul si galbenusul. Ca sa eviti momentul in care ti se taie maioneza, pastreaza toate produsele la aceeasi temperatura.

Dupa ce ai terminat cu maioneza si dovleceii inca maai au apa, curata usturoiul si piseaza-l. La final amesteca dovlecelul cu maioneza facuta de tine, cu iaurtul gras pune sare cat ai tu nevoie, pune usturoiul si amesteca toate ingredientele intre ele cat mai bine.

Salata este gata si o poti servi imediat sau poti sa o pui la rece si sa astepti ca toate ingredientele sa se combine intre ele pentru un gust cat mai patrunzator.

Optional, poti folosi un ardei gras rosu ca sa ii dai salatei o pata de culoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img