vineri, 29 martie, 2024

Salman Khan, condamnat la cinci ani de inchisoare!

Distribuie:

Publicat:

Starul bollywoodian Salman Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru braconaj, joi, de o instanţă din India, scrie AFP.com.

Khan a fost dus la închisoare după pronunţarea acestei hotărâri a instanţei. Actorul, care a negat că a vânat antilope cu coarne spiralate în 1998, în perioada unor filmări în Rajasthan, poate ataca decizia la o instanţă superioară. 

Potrivit corespondenţilor BBC, înainte de a ataca această hotărâre, actorul va fi nevoit să petreacă cel puţin câteva zile în închisoare.

„Instanţa a hotărât să îl condamne pe Salman Khan la cinci ani de închisoare şi să îl amendeze cu 10.000 de rupii”, a spus procurorul Mahipal Bishnoi în afara instanţei din oraşul Jodhpur, din statul indian Rajasthan.

Sute de poliţişti au fost prezenţi în faţa tribunalului, pentru a controla fanii care au venit să îl sprijine pe actor.

Alte patru staruri de la Bollywood –  Saif Ali Khan, Sonali Bendre, Tabu şi Neelam Kothari, care au fost acuzate că au participat la acea excursie de vânătoare, au fost achitate, din lipsă de probe, potrivit procurorului Mahipal Bishnoi.

Khan susţine că este victima unei „înscenări”. Avocaţii lui au spus că animalele au murit din cauze naturale precum supraalimentarea şi au precizat că nu există dovezi potrivit cărora acestea au fost împuşcate.

Procesul a fost iniţiat de comunitatea din Bishnoi, unde aceste antilope sunt protejate şi venerate.

În 1998, Khan a petrecut o săptămână în închisoare, fiind acuzat că a deţinut ilegal arme de foc în acea excursie pentru a ucide antilopele.

Anul trecut, actorul a fost achitat de o instanţă pentru că ar fi deţinut ilegal arme de foc în acea excursie. O instanţă superioară contestă achitarea lui.

Khan a mai fost condamnat pentru uciderea unor gazele în excursia de vânătoare şi a petrecut o perioadă foarte scurtă de timp în închisoare, fiind eliberat pe cauţiune în 2006 şi achitat.

În 2015, Salman Khan a fost achitat pentru uciderea unui bărbat fără adăpost, într-un accident de maşină. Această hotărâre este atacată de Curtea Supremă.

Potrivit AFP, instanţele din India pot pronunţa verdicte după mai mulţi ani sau chiar după mai multe decenii.

Khan a mai fost acuzat şi pentru agresarea unei foste câştigătoare a titlului „Miss World”, iar în 2016 a generat controverse după ce a spus că antrenamentul lui pentru filmări îl face să se simtă „ca o femeie violată”.

Salman Khan, născut pe 27 decembrie 1965, este un actor şi producător indian. Datorită numeroşilor admiratori din Asia şi din rândul diasporei indiene din lumea întreagă, Salman Khan este unul dintre cei mai populari şi mai profitabili actori din industria cinematografică indiană. Starul a apărut în peste 100 de filme şi show-uri de televiziune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img