vineri, 29 martie, 2024

Salonul Auto de la Paris, anulat din cauza pandemiei COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Salonul Auto de la Paris, cunoscut oficial sub numele Mondial de l'Automobile, un eveniment important în industria auto mondială care urma să aibă loc la începutul lunii octombrie la Paris, a fost anulat "în forma sa actuală" din cauza epidemiei de COVID-19, au anunţat luni organizatorii, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Salonul Auto de la Paris are loc în anii pari, alternativ cu cel de la Frankfurt.

"Având în vedere gravitatea crizei sanitare fără precedent cu care se confruntă în prezent sectorul auto, suntem constrânşi să anunţăm că nu vom fi în măsură să menţinem în forma sa actuală Mondial de l'Automobile pentru ediţia sa 2020", au anunţat organizatorii într-un comunicat de presă.

Cu toate acestea, se intenţionează menţinerea evenimentelor conexe cu salonul auto, precum centrele de teste şi demonstraţiile. "Părţile Movin'On, Smart City şi evenimentele care au loc în afara centrului expoziţional nu sunt puse sub semnul întrebării", au precizat organizatorii.

Epidemia de COVID-19 a bulversat calendarul evenimentelor auto în 2020. La finele lunii februarie, Salonul Auto de la Geneva a fost anulat după ce Guvernul federal elveţian a interzis toate evenimentele cu o largă participare a publicului din cauza coronavirusului. În cursul week-end-ului, organizatorii Salonului Auto de la Detroit, prevăzut să aibă loc în luna iunie, au informat că au decis să anuleze evenimentul. De asemenea, Salonul Auto de la New York, care urma să fie organizat în luna aprilie, a fost amânat pentru luna august.

Restricţiile impuse călătoriilor au impus amânarea sau anularea altor saloane, precum: Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, Salonul de Orologerie Watches & Wonders de la Geneva, Târgul Light + Building de la Frankfurt sau Salonul Auto de la Beijing.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img