News Flash:

Salvarile nu pot merge la toate urgentele. Deficitul de personal face imposibila misiunea salvatorilor

1 Iunie 2016
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui functioneaza la aceasta data cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.Dupa cum sustine conducerea SAJ, institutia dispune doar de 63 la suta din personalul necesar, lucru care face ca activitatea zilnica sa aiba de suferit. Conform normativelor aprobate de Ministerul Sanatatii SAJ Vaslui ar trebui sa functioneze cu un numar de 215 asistenti, dar in prezent sunt incadrati mai putin de 100. Si la capitolul ambulantieri lipsa de personal este la fel de mare, din cele 218 posturi normate doar nefiind ocupate nici macar jumatate.

„Criza cea mai mare este in privinta medicilor, avand in vedere ca din cele 16 posturi prinse in organigrama, avem ocupate mai putin de jumatate. Pentru a putea trece peste acest deficit de specialisti, angajatii trebuie sa stea peste programul normal de lucru”, a declarat Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.
Potrivit reprezentantilor SAJ Vaslui, institutia lucreaza in prezent la limita de avarie, iar angajatii sunt nemultumiti ca trebuie sa lucreze prea mult si spun ca nu mai au puterea sa lucreze peste program.
„Este foarte greu. Este de admirat cum unii colegi mai rezista. Daca am avea mai mult personal, nu ar fi nicio problema. Oamenii sunt pur si simplu epuizati de atata munca. E dificil ca de unul singur sa muncesti cat pentru doi sau trei”, spune Aurora Popa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1026 (s) | 23 queries | Mysql time :0.040841 (s)