joi, 28 martie, 2024

„ SALVATI COPIII” , DONATIE GENEROASA CATRE SPITALUL BARLADEAN

Distribuie:

Publicat:

O minune infaptuia de oameni cu suflet mare de care se vor bucura bebelusii barladeni.  Asociatia „ Salvati copiii” a facut o importanta donatie spitalului de urgenta „ Elena Beldiman” din Barlad.
   
 „ La sfarsitul lui martie, au fost aduse lampa si monitorul, iar incubatorul, care este produs de o alta firma, a fost adus inainte de Paste. Cele trei aparate au fost puse in functiune, s-au semnat procesele verbale de instalare si punere in functiune si de instruire a personalului. Valoarea donatiei nu o cunoastem la acest moment pentru ca abia urmeaza sa primim actele de la Organizatia «Salvati Copiii», care a facut sponsorizarea. Mai avem cateva incubatoare, insa intotdeauna este binevenit orice aparat nou pentru ca, incet-incet, ale noastre se uzeaza si se defecteaza. Este o completare binevenita”, ne-a declarat Gheorghe Morcov, responsabil cu achizitiile in cadrul spitalului barladean.  
 
Asociatia „ Salvati copiii”  isi propune schimbarea statisticilor dureroase: in fiecare an pierdem aproximativ 1.500 de nou-nascuti. La fiecare 6 ore, un copil mai mic de un an moare. Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 8 la 1000 de copii nascuti vii in 2015, cauza principala fiind nasterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img