News Flash:

Salvatorii vasluieni-castigatorii zonali la descarcerarea din vehicule-FOTO

16 Iunie 2015
2147 Vizualizari | 0 Comentarii
In perioada 11 – 12 iunie, Echipajul SMURD al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Podul Inalt”al judetului Vaslui a concurat alaturi de echipajele specializate ale ISU Botosani, Suceava, Neamt, Iasi si Bacau la faza zonala a Competitiei Nationale de Descarcerare si de Acordare a Primului Ajutor Calificat, ce a avut loc in Arena Mall din Mun. Bacau.

Competitia Nationala de Descarcerare si de Acordarea Primului Ajutor Calificat cuprinde doua probe, ce se desfasoara in doua etape: Descarcerarea din vehicule si Acordarea primului-ajutor calificat.

Proba Descarcerarea din vehicule urmareste dezvoltarea competentelor profesionale in ceea ce priveste salvarea victimelor. Pe parcursul exercitiului, evaluatorii urmaresc cu prioritate comanda interventiei, siguranta, tehnicile de descarcerare, ingrijirea prespitaliceasca si folosirea eficienta a echipamentului. In cadrul probei, echipajele trebuie sa fie in masura sa identifice cele mai bune practici/tehnici de descarcerare din vehicule, precum si sa promoveze eventualele idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare din vehicule, acesta fiind si un prilej excelent pentru realizarea unui schimb de experienta cu privire la modul de lucru al salvatorilor.

In cadrul probei Acordarea primului ajutor calificat se urmareste aplicarea si respectarea intocmai a protocolului specific, precum si dezvoltarea competentelor profesionale in ceea ce priveste acordarea primului ajutor calificat pacientilor traumatizati. In urma acestei probe, echipajele participante sunt in masura sa atinga valori de referinta precum constientizarea si implementarea de catre toti paramedicii a sintagmei “Siguranta pe primul loc”, apoi incurajarea acordarii unei ingrijiri prespitalicesti la un nivel superior, in limita competentelor prevazute de legislatia in vigoare, si nu in ultimul rand crearea unui spectru mai larg al principiilor si tehnicilor intalnite in ingrijirea prespitaliceasca a pacientului traumatizat.

Scopul competitiei este de testare a deprinderilor, printr-o evaluare stricta, unde participantii sunt incurajati sa-si autoevalueze propriile practici si tehnici in cadrul a doua probe: descarcerarea din vehicule si acordarea primului ajutor calificat.

    In urma desfasurarii celor doua probe (“Descarcerarea din autovehicule” si „Acordarea primului ajutor calificat”), echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Podul Inalt” al judetului Vaslui au obtinut urmatoarele rezultate:

Locul I la proba “Descarcerarea din autovehicule”;
Locul III la proba “Acordarea primului ajutor calificat”.

Echipajele care s-au calificat la faza nationala a acestei competitii sunt cele ale ISU Vaslui la proba “Descarcerarea din autovehicule”. si ISU Neamt la proba “Acordarea primului ajutor calificat” care au ocupat prima pozitie la fiecare dintre probe.

Galerie Foto

Poza_3_descarcerare
echipajul smurd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041095 (s)