vineri, 26 aprilie, 2024

Salvia, bună pentru ficat și protejarea creierului de Alzheimer

Distribuie:

Publicat:

Salvia este o plantă folosită atât la gătit, cât și în scop medicinal. Este folosită din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea multor simptome, cu precădere cele de natură gastrointestinală sau din sfera sistemului nervos.

Salvia conține fibre, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E și K, precum și calciu, cupru, fier și magneziu.

O ceașcă de ceai de salvie poate fi remediul perfect pentru stări de anxietate, dureri abdominale sau bufeuri specifice menopauzei. De asemenea, datorită compușilor săi cu efect antioxidant, salvia are efect protector asupra celulelor, întărește imunitatea și protejează organismul de radicalii liberi care determină inflamații în corp.

Ce beneficii are salvia pentru sănătatea creierului

Consumul de salvie proaspătă, sub formă de ceai sau suplimente ar putea avea un impact pozitiv asupra abilităților cognitive.

Un studiu arată că această plantă ar putea proteja creierul de tulburările neurologice degenerative, așa cum este boala Alzheimer, una dintre cele mai comune forme de demență. Studiile in vitro au arătat că salvia poate spori abilitățile cognitive și protejează împotriva tulburărilor neurodegenerative.

Alte studii au arătat că salvia poate îmbunătăți capacitatea de memorare.

Consumul de salvie, benefic pentru ficat și inimă

Alte cercetări au arătat că salvia poate ajuta la scăderea glicemiei, a colesterolului „rău” și trigliceridelor din sânge și reduce inflamațiile de la nivelul ficatului.

Frunzele de salvie pot avea efecte anti-hiperglicemiante și de îmbunătățire a profilului lipidic la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 cu colesterol crescut.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img