sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sanatate in bucate: Condimentul care reduce annxietatea, incetineste imbatranirea si previne cancerul colorectal

Distribuie:

Publicat:

Vanilia (Vanilla planifolia) este o plantă originară din America Centrală și reprezintă unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Vanilia este utilizată pe scară largă pentru aromarea alimentelor și băuturilor. Este, de asemenea, folosită în medicamente și parfumuri.

Fructul de vanilie, bobul, este folosit în mod obișnuit pentru aromatizare, dar este folosit și pentru prepararea medicamentelor. Extractul natural de vanilie este fabricat din păstăile plantei de vanilie, care se găsește în mod obișnuit în zonele tropicale ale lumii. Florile plantelor de vanilie sunt polenizate manual, iar păstăile de vanilie sunt coapte, uscate și condiționate pentru a-și crea aroma caracteristică.

Deoarece extractul natural de vanilie este costisitor și, de asemenea, este foarte solicitat, vanilina produsă în laborator este de obicei, folosită ca înlocuitor pentru vanilie. Vanilia sintetică este fabricată din pastă de lemn și gudron de cărbune, însă nu oferă atât de multe beneficii pentru sănătate precum vanilia naturală, potrivit doc.ro.

Cum se utilizează vanilia

Vanilia se utilizează ca păstăi uscate de vanilie, extract de vanilie, esență de vanilie, pulbere de vanilie și oleorezină de vanilie. Vanilia este utilizată în mod obișnuit, în deserturi și băuturi dulci, dar o întâlnim uneori, și în feluri de mâncare mai sărate. Poți găsi vanilie într-o varietate de alimente și băuturi, inclusiv: înghețată, iaurt, cafea, smoothies, sosuri pentru paste, produse de patiserie.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img