vineri, 19 aprilie, 2024

Sanatatea copiilor dintr-un centru de plasament, pusa in pericol de”seful”Armeanu . Bucatarie inchisa, conducerea DGASPC tace malc!

Distribuie:

Publicat:

Pericol la Complexul de Servicii Comunitare nr. 1 Vaslui. Sanatatea copiilor care merg la centru de zi sau la cel maternal este serios afectata. Toate astea dupa ce la blocul alimentar s-a depistat in urma probelor biologice   streptococul beta hemolitic. In urma unui control al DSP la blocul alimentar s-au gasit germeni si bacterii, inclusiv în probe luate de la angajati. Potrivit Directiei de Sanatate Publica Vaslui, in urma examenelor de laborator a reiesit ca trei angajate ale Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Vaslui, printre care doua bucatarese, sunt purtatoare ale streptococului beta hemolitic. In urma acestor rezultate, DSP a dispus incetarea activitatii in blocul alimentar al centrului pana in momentul in care rezultatele la probele biologice vor fi negative. In acelasi timp, in aceasta perioada sunt efectuate activitati de dezinfectie.

Streptococul Beta Hemolitic. De la infecții minore la probleme care pun în pericol viața
Streptococul Beta Hemolitic reprezintă un grup de bacterii ce cauzează infecții destul de serioase ce necesită tratament cu antibiotice. Streptococul Beta Hemolitic este denumirea dată unui grup de bacterii, inclusiv streptococul de grup A și streptococul de grup B, cele mai des întâlnite ca fiind responsabile de cele mai multe infecții. Se poate răspândi cu ajutorul picăturilor de salivă provenite din strănutul sau tusea unei persoane infectate sau prin contactul direct cu persoana infectată sau cu obiectele contaminate. Primele simptome de boală, greţuri, vărsături bilio-alimentare, scaune diareice, febră, frisoane, cefalee, lipotimie.

Salarii babane pentru sefi, conditii care lasa de dorit pentru batrani si copii
Legea salarizării, care le permite autorităţilor locale să mărească salariile în funcţie de buget, a creat discrepanţe mari în sistem. De exemplu, sefii din sistemul de protectie sociala, se bucură acum de o lefuri de invidiat, sume la care asistentii maternali sau amaratii sistemului nici nu indraznesc sa viseze. S-au marit salariile, dar nu s-au mai gasit bani si pentru investitii, cel putin nu pentru alea necesare. Multe dintre centrele sociale arată dezolant. Pereţii sunt murdari si crapati, la fel şi pardoseala. In unele locuri nu s-au mai făcut investiţii de ani buni, desi adapostesc batrani, bolnavi sau copii. In camere de cel mult 5 metri patrati se gateste, se spală vasele şi este depozitat dezinfectantul. Batranii dorm pe paturi invechite, ruginite, au lenjerii rupte, iar igiena lor lasa mult de dorit. Nu s-au mai facut deloc modernizări, dar s-au marit la maxim salariile sefilor din sistem.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img