vineri, 29 martie, 2024

Sanatatea inimii tale incepe cu un stil de viata sanatos

Distribuie:

Publicat:

Insuficiența cardiacă este un diagnostic ce are nevoie de un management serios.

Insuficiența cardiacă este principalul motiv de spitalizare la persoanele de peste 65 ani, însă nu este la fel de cunoscută printre români precum cancerul și diabetul, deși bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în România. Mai mult, populația subestimează riscul de a face insuficiență cardiacă, estimându-l la 1 din 10, în loc de 1 din 5 cum este în realitate.

Insuficiența cardiacă necesită un management eficient al bolii care să permită intervenția în stadii cât mai eficiente. În realitate, în România, cadrul de reglementare pune accentul mai degrabă pe tratamentul pacienților cu un stadiu avansat de boală și nu pe prevenție sau diagnostic precoce.

Acest management al bolii presupune, în afară de o comunicare bună cu medicii (cardiologul și medicul de familie), un control periodic, o monitorizare atentă a agravării simptomelor și un tratament bine pus la punct. În plus, un stil de viață sănătos adaptat diagnosticului. Există mici ajustări care pot transforma viața pacienților cu insuficiență cardiacă. De la o dietă adaptată bolii, la exerciții ușoare, dar și renunțarea la anumite vicii ce pot agrava boala.

Alimentația sănătoasă

Insuficiența cardiacă este un diagnostic pentru care este nevoie de un regim alimentar sănătos care pune accent pe fructe și legume, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne slabă și pește, nuci, leguminoase. Specialiștii recomandă limitarea grăsimilor saturate, a grăsimilor trans, a alimentelor sărate, a cărnii roșii, a dulciurilor și a băuturilor carbogazoase îndulcite cu zahăr.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img