News Flash:

SANGE INFECTAT cu HEPATITA B, la Slatina. Centrul de transfuzii, INCHIS

28 Februarie 2014
1525 Vizualizari | 0 Comentarii
Situatie incredibila la Slatina: spitalul judetean din localitate a primit de la Centrul de Transfuzii sange infectat cu hepatita de tip B. Ministerul Sanatatii a deschis o ancheta, iar centrul de transfuzii de la Slatina a fost inchis.

Sangele cu virus hepatic B a fost transfuzat unui singur pacient de la Spitalul Judetean Slatina si provenea de la o persoana careia, in decembrie, nu i-a iesit la analize infectia, iar cand a revenit avea boala, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Institutului National de Transfuzie.

"Probele de la Centrul de Transfuzie Sanguina Slatina vor fi analizate la Institutul National de Transfuzie Sanguina din Capitala, pentru a vedea daca este vorba despre o eroare umana sau despre limitare tehnologica, respectiv daca era o cantitate de anticorpi sub limita decelabila prin metodele noastre. Daca era mai mica decat cantitatea ce poate fi decelata, este ghinion, pentru ca oriunde in lume poate aparea o astfel de situatie. Sangele prelevat in decembrie 2013 a fost transfuzat unui singur pacient", a precizat, pentru MEDIAFAX, directorul Institutului National de Transfuzie Sanguina din Capitala, Andi Rosin.

Sange suspectat ca ar fi infestat cu virusul hepatitei B a fost folosit pentru transfuzii.

Acesta a fost recoltat de Centrul de Transfuzii Slatina si a ajuns deja la cel putin un pacient. Acesta se afla acum internat la Spitalul de Urgenta, unde i s-a facut transfuzia. Pacientului i s-au facut analizele, iar medicii incearca sa afle daca a fost infectat sau nu cu acest virus. Ministerul Sanatatii a fost si el sesizat despre acest caz.

Spitalul de Urgenta Slatina a cerut, ca pentru moment, sa fie arondat altui centru de transfuzii.

Intre timp, Ministerul Sanatatii, a deschis o ancheta.

"Pe noi ne intereseaza sa vedem si cum a fost activitatea de stocare de sange, stocarea probelor recoltate si transportul catre unitatile solicitante. Investigam si perioada de internare si modalitatile de tratare ale pacientului in spital", a declarat, la Realitatea TV, ministrul interimar al Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

centrul transfuzie urgenta slatina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0890 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020322 (s)