vineri, 29 martie, 2024

Sanitas cere demisia ministrului Muncii, Dragos Pislaru

Distribuie:

Publicat:

Federatia Sanitas i-a transmis o scrisoare deschisa ministrului Muncii in care ii cere demisia, urmare a unei postari a lui Dragos Pislaru pe pagina sa de Facebook, in care sustine liderii sindicatului “fac jocul PSD” si ca regreta ca au fost atrase cadrele medicale in acest “demers abject”.

“Consideram ca am urmat toti pasii prevazuti de legislatia in vigoare pana la declansarea grevei generale. Si raspunsul dumneavoastra ? Am atras cadrele medicale intr-un demers abject si cerem pomeni, noi, cei care veghem la sanatatea populatiei ? Abject este modul in care dumneavoastra tratati angajatii sistemului sanitar si de asistenta sociala. Abject este ca ati tergiversat luarea unor decizii concrete si corecte pentru cadrele medicale. Abject este modul in care dumneavoastra mintiti acest popor si va ascundeti in spatele unor scuze care nu au nici o baza reala. (..) Abject este sa spuneti ca “este ilegal sa cresti salarii cu mai putin de 180 de zile inainte de alegeri” si tot abject este ca dumneavoastra sa cunoasteti cererile angajatilor din Sanatate inainte de aparitia de OUG nr. 43 si sa nu le dati curs”, se arata in scrisoarea deschisa adresata ministrului Muncii.

In scrisoarea deschisa, sindicalistii cer demisia lui Dragos Pislaru din functia de ministru al Muncii. Reactia Sanitas a venit dupa ce ministrul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj privind ilegalitatea grevei de la inceputul saptamanii, sustinand ca Sanitas face “jocul PSD”.

“Am atentionat de mai multe ori pe liderii Sanitas cu privire la ilegalitatea grevei. Le-am spus clar si raspicat ca fac jocurile unui PSD care ii va atrage in cloaca specifica, in care incalcarea legii este regula. Regret ca au fost atrase in acest demers abject cadrele medicale pe care le respect pentru rolul crucial pe care il joaca in societate. Manevrele de pomana electorala ale PSD/ALDE, de a se folosi de greva pentru a crea aparenta de urgenta si a justifica incalcarea altei legi, a responsabilitatii fiscal-bugetare, ce precizeaza clar ca este ilegal sa cresti salarii cu mai putin de 180 zile inainte de alegeri, sunt astfel demontate. Din nou realizam de ce sunt importante aceste alegeri – nu pentru a stabili detalii doctrinare de politica publica, ci pentru a trece de la incalcarea flagranta si repetata a legii la respectarea acesteia, de la captura statului pentru gasca de partid la o buna guvernare cu respect pentru toti cetatenii, de la coruptie la onestitate”, a scris Dragos Pislaru pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img