News Flash:

Sanitas solicita cresterea cu 10% a salariului pentru angajatii din sanatate, din 1 septembrie

26 Mai 2015
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
Liderii organizatiilor judetene Sanitas au mandatat Biroul Executiv sa negocieze cu reprezentantii Guvernului acordarea unei cresteri salariale de minimum 10 la suta din salariul de baza pentru toti angajatii din sanatate, incepand cu 1 septembrie 2015, scrie MEDIAFAX.

 Consiliului National al Federatiei Sanitas s-a intrunit marti, a luat act de stadiul negocierilor cu Ministerul Sanatatii si a analizat rezultatele acestora.

"In urma discutiilor care au durat mai bine de trei ore, luand in considerare tergiversarea finalizarii acestor negocieri si rezultatul incert de la acest moment, liderii organizatiilor judetene Sanitas au mandatat Biroul Executiv sa negocieze cu reprezentantii Guvernului acordarea unei cresteri salariale de minimum 10% din salariul de baza tuturor lucrarilor din sanatate, incepand cu 1 septembrie 2015", se arata in comunicatul transmis agentiei MEDIAFAX.

Sindicalistii Sanitas spun ca, daca in perioada imediat urmatoare nu vor fi gasite solutii la problemele semnalate in mod repetat, iar negocierile cu privire la cresterile salariale vor esua, va fi declansat si un amplu program de actiuni sindicale revendicative.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a propus, in 16 aprilie, scoaterea sanatatii si asistentei sociale din Legea salarizarii unitare si elaborarea unei legi separate privind salarizarea angajatilor din aceste domenii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031639 (s)