joi, 28 martie, 2024

Sansa uriasa pentru Halep. Serena Williams, eliminata incredibil la Miami

Distribuie:

Publicat:

Surpriza uriasa la Miami, acolo unde Svetlana Kuznetsova a avut o revenire fantastica in meciul cu Serena Williams, pe care a invins-o cu 6-7 (3), 6-1, 6-2. Sportiva de culoare ar fi putut sa o intaneasca pe Halep in semifinale.

Principala favorita de la Miami a parasit competitia in aceasta seara, dupa ce a fost invinsa, total neasteptat, de ocupanta locului 19 WTA, Svetlana Kuznetsova. Nimic nu anunta un astfel de deznodamant, iar prima parte din mansa intai se disputa conform pronosticurilor: Serena a reusit break-ul din start si s-a distantat la 3-0. Cu o vointa incredibila, rusoaica a recuperat break-ul si a impins setul in tie-break, insa nu a mai avut forta sa finalizeze.

Serena si-a adjudecat asadar prima mansa, iar putini mai credeau ca fosta invingatoare de la Roland Garros mai poate emite pretentii. Ceea ce a urmat a fost, insa, o lectie de tenis predata celei mai bune sportive din sportul alb in ultimele doua decenii. Kuznetsova a fost peste tot pe teren, a lovit fara frica, demoland-o pur si simplu pe Serena. Rusoaica a reusit sa castige 8 game-uri la rand, iar victoria a venit firesc. De notat ca sportiva din SUA a gresit, totusi, mult, fiind vizibil deranjata si de caldura.

8-2 era scorul intalnirilor directe dintre cele doua combatante, favorabil numarului unu mondial. Ultima disputa avusese loc la Miami 2015, cand sportiva din SUA i-a administrat adversarei o corectie severa: 6-2, 6-3. Precedentul succes al Kuznetsovei avusese loc tocmai in 2009

In turul urmator rusoaica va da piept cu invingatoarea din meciul Svitolina (12) – Makarova (30). Victoria ei e o veste buna si pentru noi, Halep fiind pe aceeasi parte de tablou. Simona evita astfel un eventual duel in semifinale cu Serena, cea care o eliminase in urma cu aproximativ 10 zile in sferturi la Indian Wells.

Halep si Kuznetsova s-au intalnit pana in prezent de sase ori, fiecare trecandu-si in cont trei victorii. Svetlana va fi greu de batut de oricine daca evolueaza ca in ultimele doua seturi astazi, insa rusoaica e celebra pentru inconstanta sa de la o partida la alta.

In sferturi, constanteanca se va duela cu Timea Bacsinszky, dupa ce ocupanta locului 20 WTA a invins-o surprinzator pe favorita 2, Agnieszka Radwanska, in trei seturi, 2-6, 6-4, 6-2.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img