News Flash:

Santierele din Bucuresti, controlate de ITM: activitatea la patru locatii a fost suspendata; neregulile descoperite de inspectori

16 Iulie 2020
477 Vizualizari | 0 Comentarii
media 144537060160014600

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti au decis, miercuri, oprirea activităţii în 4 locaţii ale unor şantiere de construcţii din Sectorul 1, în urma abaterilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, se menţionează într-un comunicat al Inspecţiei Muncii, relatează Agerpres.

În cadrul acţiunilor de control în domeniul construcţiilor realizate miercuri, inspectorii de muncă au identificat 35 de angajatori pentru care 115 persoane desfăşurau activitate în baza fişei de identificare prevăzută de H.G. nr. 488/2017, iar 12 persoane au declarat că nu au semnat contract de muncă cu angajatorii pentru care prestau activitate, conform comunicatului Inspecţiei Muncii.

Acţiunile de verificare au avut ca obiective identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La acţiunile de control au participat 15 inspectori de muncă: 8 inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată şi 7 inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă. De asemenea, la controale au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

După verificarea tuturor documentelor, inspectorii de muncă vor finaliza acţiunile de control iniţiate, prin aplicarea sancţiunilor contravenţionale şi a măsurilor de remediere care se impun, menţionează ANOFM.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1347 (s) | 34 queries | Mysql time :0.065644 (s)