Sfecla rosie – Studiile au demonstrat ca sfecla rosie si sucul sau reduc inflamatia si protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima.
Nucile – O alta sursa de grasimi sanatoase care combat inflamatia sunt nucile. In plus, acestea sunt bogate in antioxidanti care ajuta la refacerea celulelor afectate de inflamatie.
Soia – Mai multe studii au scos la iveala ca izoflavonele din soia ajuta la reducerea inflamatiei si a efectelor negative produse de aceasta.
Lactatele sunt uneori considerate un vinovate de aparitia inflamatiei deoarece anumite persoane au intoleranta la cazeina, o proteina cre se gaseste in lactate.
Insa pentru cei care le tolereaza, lactatele sunt o sursa importanta de nutrienti. Iaurtul, poate contine si probiotice care reduc inflamatia din intestine.
Fasolea este o sursa proteica vegetala care ajuta si ea la reglarea dezechilibrului de acizi omega 3 si 6. Are continut ridicat de fibre si ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Asta este important, deoarece cresterea si coborarea brusca a nivelului de zahar din sange poate cauza inflamatie.
Fructele de padure – Lupta cu inflamatia prin intermediul fitonutrientilor – agenti naturali care confera un grad crescut de protectie.
Rosiile sunt bogate in licopen, un compus care reduce inflamatia. Rosiile gatite contin chiar mai mult licopen decat cele proaspete.