News Flash:

Saracia vasluiana indemna proaspetele mamici sa isi paraseasca pruncii

29 Ianuarie 2015
2219 Vizualizari | 2 Comentarii
Saracia lucie cu care se confrunta familiile din judetul Vaslui obliga mamele sa isi paraseasca pruncii. La nivelul anului 2014, zeci de proaspete mamici au ales sa isi abandonze copiii imediat dupa nastere.

Potrivit autoritatilor vasluiene, 35 dintre bebelusii nou-nascuti au fost predati in reteua de asistenta maternala de la judetului Vaslui, 4 in sistemul de protectie de tip rezidential si doi au reusit sa fie integrati intr-o familie naturala

Purtatorul de cuvant al Directiei DGASPC Vaslui, Irina Campneau, a declarat ca principalele motive pentru a insitui protectie speciala imediat dupa nasterea copilului sunt urmatoarele: lipsa conditiilor de locuit pentru copilul nou-nascut, insuficienta resurselor materiale si financiare, numarul mare de copii pe care familia deja ii are in intretinere, etc. In cazul mamelor minore, la baza aparitiei sarcinii sau a abandonului se situeaza lipsa resurselor financiare, lipsa de educatie, inexistenta colaborarii intre parteneri, lipsa educatiei sexuale sau a instruirii in vederea asumarii rolului de mama.

Un număr de 41 de copii au fost separaţi anul trecut de mediul lor familiar, din terţe motive. Printre acestea cele mai întâlnite cazuri fiind lipsa resurselor financiare necesare creşterii şi îngrijirii acestora. 25 de copii aflaţi în situaţia menţionată provin din familii cu un singur părinte. (mama sau tată)

saracia lucie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016077 (s)