joi, 28 martie, 2024

Sarbatoare MARE maine: Izvorul Tamaduirii. Ce sa faci ca sa iti mearga bine tot anul

Distribuie:

Publicat:

In aceasta zi il sarbatorim in primul rand pe Hristos Cel Inviat, ca Izvor al vindecarilor si apoi pe Maica Domnului, ca persoana care Il poarta neincetat si tainic pe Fiul ei, devenind astfel si ea izvor de tamaduire. In icoana “Izvorul Tamaduirii”, Maica Domnului este reprezentata cu mainile inaltate in forma de rugaciune, iar Hristos, ca raspuns al rugaciunilor Maicii Sale, binecuvinteaza cu ambele maini.
Biserica Ortodoxa sarbatoreste Izvorul Tamaduirii in fiecare an, in prima vineri dupa Paste. Este un praznic inchinat Maicii Domnului. Numele de Izvorul Tamaduirii aminteste de o serie de minuni savarsite la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului.
Potrivit crestinortodox.ro, de aceasta sarbatoare se arunca apa sfintita peste animalele curtii, pentru ca acestea sa fie sanatoase si sa lucreze cu spor la lucrarile agricole. Pentru a avea un an bogat, oamenii stropesc cu apa sfintita in ziua praznicului gradinile si livezile. Totodata, acest ritual protejeaza recoltele de efectele grindinei.
In traditia populara, Izvorului Tamaduirii este pentru sapatorii de fantani cea mai spornica din an, deoarece apele sunt zbuciumate si zgomotoase, fiind mai usor de gasit.
Se spune ca cei ce doresc sa stie daca vor mai trai in viitorul apropiat aseaza o cana sub un pom de nuc sau soc si daca gasesc pamant pe fundul canii stiu ca sfarsitul li se va apropia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img