sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sarbatoare SUPERBA la Iasi! Mii de oameni au participat la ANIVERSAREA unui SECOL de la deschiderea primei Case Memoriale din ROMANIA – Bojdeuca lui Ion Creanga – FOTO

Distribuie:

Publicat:

La Iasi a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ce tin de mediul cultural. Mii de oameni au participat astfel la aniversarea unui secol de la deschiderea primei Case Memoriale din Romania. Bojdeuca marelui Ion Creanga a devenit fruntasa in topul obiectivelor turistice preferate ale romanilor care ne viziteaza orasul. 

Pe de alta parte, luni, 16 aprilie, incepand cu ora 15.00, la BZI LIVE va avea loc o emisiune speciala pe aceasta tema. Va fi invitat scriitorul Valentin Talpalaru, muzeograful care are in grija cel mai vizitat loc de suflet si incarcat de simbolistica si cultura din orasul celor Sapte Coline anume minunata Bojdeuca a marelui Ion Creanga din Ticau!

Dialogul va fi legat de ce reprezinta si ce valoare are primul muzeu literar romanesc, ce povesti, povestiri sau dovezi documentare si materiale pot fi gasite aici, detalii despre viata si creatia marelui Creanga, istorie, paradigme, mentalitati si realitati cultural-literare! Despre relatia cu poetul Mihai Eminescu, Junimea si spirit intelectual cum tara nu va mai avea, foarte probabil, niciodata se va dezbate la BZI LIVE cu interesantul si consistentul scriitor!

Citeste si: Doar in studioul BZI LIVE! Povestea si secretele celui mai vizitat loc – simbol din Iasi – Bojdeuca marelui Ion Creanga cu omul care are grija de una dintre comorile Romaniei, scriitorul Valentin Talpalaru

sursa foto: Muzeul National al Literaturii Romane Iasi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img