News Flash:

Sarbatoarea Dragobetelui la Penitenciarul Vaslui

23 Februarie 2017
5021 Vizualizari | 6 Comentarii
Romania este un loc plin de mituri si legende bine pastrate de-a lungul timpului. Ele ne definesc ca popor, ne individualizeaza si ne caracterizeaza. Reinvierea sarbatorilor romanesti, cultivarea traditiilor populare in randul populatiei carcerale se regasesc printre obiectivele principale ale Serviciului de Educatie si Asistenta Psihosociala din Penitenciarul Vaslui.

Astfel, in data de 24.02.2017, ora 10.00, de Dragobete, la clubul unitatii, sarbatorim. Si sarbatorim romaneste. Cu fiecare sarbatoare, crestina sau laica, la penitenciar incearcam  deschiderea lazii de zestre a poporului roman, aducand in fata celor care nu au prea multe optiuni pentru a se bucura de o sarbatoare anume, o farama din obiceiuri, un strop de cantec, un joc, o poezie.

Ansamblurile de muzica si dansuri populare romanesti constituite la nivelul Penitenciarului Vaslui au pregatit, pentru un grup de 80 de detinuti prezenti in sala o suita de dansuri si un program de muzica populara.

Pentru ca sarbatoarea sa fie una grandioasa, in baza colaborarii fructuoase cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui, a fost invitat sa sustina un program artistic Ansamblul “Hora Vasluiului”. De asemenea, au raspuns pozitiv invitatiei si trupa Dance Factory din Vaslui.

Activitatea va fi transmisa prin intermediul postului de televiziune cu circuit inchis al penitenciarului  in toate camerele de detentie pentru a oferi  si celorlalti detinuti, in acelasi timp, o mangaiere, o speranta, pe ici pe colo poate o lacrima si foarte multa caldura. Pentru ca, ne dorim  ca “Dragobet” – zeul bunei dispozitii si al iubirii  sa ofere persoanelor private de libertate un moment de  descatusare emotionala, o deschidere  pentru o  primavara sufleteasca, un inceput pentru o  renastere  din propriul marasm,  o sansa pentru  redescoperirea  identitatii personale si cel mai important, o speranta  pentru perioada de dupa liberare.

Prin desfasurarea acestei activitati urmarim cunoasterea si popularizarea  traditiilor si a folclorului  nostru  romanesc, dezvoltarea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber pentru detinuti, derularea unei actiuni de reintegrare sociala adaptata la specificul asezamantului de detentie si la resursele materiale si umane disponibile, promovarea unui climat psihosocial pozitiv care sa satisfaca nevoile educationale si de socializare ale persoanelor incarcerate, cresterea nivelului de informare si cultura generala, dezvoltarea si stimularea expresivitatii, a creativitatii, si crearea sentimentului de valorizare  persoanelor private de libertate.
.
Comisar  sef Nicolae  TOMA - Purtator de cuvant Penitenciarul Vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (6)

oprisita  | #4936
Va propun s o aduceti pe ZAVATE GENOVEVA fosta chirurgului Zavate asa si ar mai rotunji si ea veniturile ca din banii castgati ca psiholog (sic!)e greu !Sa faci faculitate la 45 ani nu i usor chiar daca a platit o Zavate chirurgul !Incearca si ea sa pacaleasca pe cine poate (pacienti si clienti) dar nu i usor !Nici cu Tibisor Turcu nu i a mers !
lili  |  #4937
Pai n ar fi rau ,asa ar mai scapa bietul Tibisor Turcu de ea !Se plange saracul in tot targul ca nu mai scapa de ea :vine omul la servici (din pacate muzeul e chiar langa apartamentul unde sta )ZAVATE GENOVEVA il asteapta.....Se duce omul acasa ,cine ii atine calea ? aceeasi ZAVATE GENOVEVA ......Pai mai lasa l draguta ,lasa l ca nu te vrea esti EXPIRATAAAAAAA
Crina  | #4938
Eu am auzit ca pacienții sunt multumiți pentru ca doamna psiholog accepta și bonuri de masa sau plata in rate. Nu trebuie sa fim rai și sa ponegrim pe cineva doar pentru ca a dorit sa își continue studiile după menopauza. Cine nu își permite un psiholog bun, are acum o alternativa: Dna psiholog Genoveva Zavate.
Dorina  |  #4939
Pana una alta eu as vrea sa mi-l lase in pace pe Tibi. Sa se ducă la psihologii și doctorii ei și sa îmi lase bărbatul in pace. Ca eu nu știu multe. Ca dacă nu i-a tras una la cap prima soție a Dr Zavate, eu nu sunt așa doamna. O cotonogeala de nu se vede!!! Eu nu știu multe cu curve de-al de astea!!! Așa sa știe Dna psiholog zavate!!!
Clau  |  #5009
Va bateti toate de la...10 cm si aia...moarta?...hahaha....mult succes!!!!
Cozmesti  |  #7905
După ce i ai supt o bine clau ..mire...normal ca i a mai ramas de 10 cm si un coi lipsă, din greseala l ai înghițit...
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048390 (s)