joi, 18 aprilie, 2024

Sarbatorile pascale in serviciile sociale din cadrul DGASPC Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Ca o traditie specifica Sarbatorilor Pascale, persoanele ocrotite in centrele din subordinea D.G.A.S.P.C. Vaslui, copii, adulti cu dizabilitati si varstnici, dedica intreaga saptamana a patimilor activitatilor tematice precum oua incondeiate, felicitari si diverse ornamente, menite sa stimuleze si sa puna in valoare creativitatea si implicarea beneficiarilor, cultivate indelung de catre personalul institutiei. De asemenea, copiii participa la o serie de evenimente desfasurate in parteneriat cu institutii de invatamant, cercuri de creatie artistica si organizatii neguvernamentale. De remarcat ar fi faptul ca o parte dintre copiii protejati revin in familia biologica in aceasta perioada, iar cativa dintre minorii ingrijiti in familii de asistenti maternali profesionisti vor petrece Pastele in alte judete din tara sau chiar in strainatate.

In spiritul acestei mari sarbatori a crestinatatii,  persoanele protejate in unitatile rezidentiale vor fi vizitate de membri ai familiei, grupuri de enoriasi, precum si de donatori persoane fizice si juridice, iar meniul servit va respecta datina, in majoritatea locatiilor fiind pregatit chiar impreuna cu beneficiarii.
“Utilizam acest prilej pentru a adresa multumirile noastre tuturor celor care, printr-un gest de altruism si generozitate, au creat atmosfera specifica sarbatorilor pascale in centrele noastre.  Ati reusit sa ajungeti mai aproape de sufletele copiilor, batranilor si adultilor cu dizabilitati in momente in care au manifestat mare nevoie de mangaiere si liniste sufleteasca, ati oferit motiv de bucurie, intarindu-le astfel convingerea ca, pentru dumneavoastra, existenta si bunastarea lor chiar conteaza!” ne-a declarat Irina Campeanu , purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img