sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sarcina la peste 35 de ani are șanse mici de reușită. Din ce cauze apare infertilitatea și ce test te ajută să afli vârsta optimă la care să rămâi însărcinată

Distribuie:

Publicat:

Riscul de avort spontan crește de la 5% pentru femeile sub 30 de ani la 20% pentru femeile cu vârsta peste 35 de ani și la 80% pentru femeile cu vârsta peste 45 de ani.

În ultimele decade, tot mai multe femei pun accentul pe carieră în detrimentul întemeierii unei familii. Interesul crescut pentru dobândirea unui statut și nevoia de siguranță financiară au determinat sexul frumos să amâne momentul conceperii unui copil până aproape de vârsta de 35 de ani sau chiar mai târziu. Însă ceasul biologic nu ține cont de promovarea mult dorită de la serviciu sau de atingerea unui ținte în ceea ce privește depozitul de economii. Natura are propriul mecanism de funcționare și ceasul biologic începe să ticăie zgomotos după vârsta de 35 de ani.

Cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică arată că peste jumătate dintre femeile din România nu reușesc să mai aibă copii după această vârstă. Cu alte cuvinte, pe măsură ce înaintăm în vârstă, șansele de a obține o sarcină și a o duce la termen scad drastic.

O femeie atinge vârful fertilității în jurul vârstei de 22-23 de ani, după care se constată o scădere abruptă, accelerată, cu precădere în jurul vârstei de 35 de ani, ca urmare a îmbătrânirii ovarelor.1 De aceea este mult mai dificil de obținut o sarcină la vârstă mai înaintată, după multiple încercări eșuate.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img