vineri, 19 aprilie, 2024

Savantii rusi INCERCUITI de URSI POLARI pe o insula de pe Oceanul Arctic ar putea astepta o luna pana a fi salvati

Distribuie:

Publicat:

S-a raportat ca oamenii de stiinta rusi incercuiti de ursi polari, pe o mica insula de pe Oceanul Arctic, ar putea fi nevoiti sa astepte peste o luna pana a fi salvati.

Citeste si: Ucraina:Luptele pentru localitatea strategica Debaltevo continua

Cinci oameni de stiinta aflati la o baza meteorologica de pe insula Troynoy, in marea Kara din nordul Siberiei, au fost incercuiti de zece ursi adulti si cativa dintre puii acestora timp de doua saptamani, relateaza presa ruseasca. O femela urs a stat nopti la rand sub ferestrele cladirii, iar unul dintre cei doi caini ai rezidentilor a fost ucis pe 31 august. Dar dintre cei cinci angajati – doua cupluri maritate printre ei – ai statiei Polyarnaya Stantsiya au ramas fara semnale luminoase cu care sa ii alunge pe pradatori.

Citeste si: 
Manevre militare in Marea Chinei de Sud
Troynoy este cea mai mare insula din arhipelagul Izvestiy Tsik si are doar 27 km in lungime. 

Vassiliy Shevchenko, seful retelei de monitorizare statala Sevgidromet, care detine statia de meteorologie, a declarat ca vor trimite caini pentru protectie si mai multe semnale luminoase cu ajutorul vasului de expeditie Mikhail Somov. Transportul ar ajunge in aproximativ o luna, desi posibilitatea de a trimite rachete luminoase mai devreme este luata in considerare. 

Citeste si: Vladimir PUTIN pierde TEREN!

Intre timp, personalul a fost sfatuit sa fie extrem de precauti si sa ramana inauntrul cladirii cat mai mult posibil, exceptand circumstantele serioase. Rapoartele meteorologice care trebuiau sa fie trimise catre site-urile de observare au fost abandonate. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img