News Flash:

Scala din Milano îşi apără decizia de a deschide noua stagiune cu o operă rusă, în pofida criticilor formulate de reprezentanţi ai Ucrainei

23 Noiembrie 2022
192 Vizualizari | 0 Comentarii
media 160397394096469000

Scala din Milano îşi apără decizia de a deschide pe 7 decembrie noua sa stagiune de spectacole cu o reprezentaţie a operei "Boris Godunov", în pofida criticilor formulate de reprezentanţi ai Ucrainei pentru punerea în scenă a unei compoziţii ruseşti, informează Reuters.

La începutul acestei luni, consulul Ucrainei la Milano, Andri Kartîş, le-a trimis directorilor de la Scala şi liderilor politici locali o scrisoare în care a protestat faţă de planurile privind deschiderea noii stagiuni 2022-2023 cu "Boris Godunov", o operă din secolul al XIX-lea a compozitorului rus Modest Musorgsk, potrivit Agerpres.

Andri Kartîş a spus că astfel de spectacole nu ar trebui folosite pentru a sprijini "potenţiale elemente de propagandă", a relatat agenţia italiană de ştiri ANSA.

Mai multe asociaţii ale ucrainenilor din Italia au protestat de asemenea împotriva alegerii operei clasice a lui Musorgski într-o asemenea perioadă. Ele au cerut punerea în scenă a unei alte opere şi ca nicio lucrare rusă să nu fie folosită până nu se va încheia războiul.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1027 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043889 (s)