sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scandal cat casa la un magazin Profi din Iasi! O ieseanca a castigat o masina la concursul promovat de Pepe! Dupa ce a castigat, totul a luat-o razna! FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

• Una dintre cele mai mediatizate campanii promotionale marca Profi pare a fi o mare pacaleala • O ieseanca a simtit pe propria piele cum este sa castigi, dar sa nu primesti premiul • Aceasta sustine ca va apela la ajutorul instantei pentru ca are dreptate • “Nu renunt asa usor. Scria negru pe alb la infochioscul din magazinul din Podul de Piatra ca am castigat. M-au felicitat pentru premiu si apoi mi-au zis ca bonul este invalid”, a spus ieseanca nemultumita  

O campania promotionala marca Profi, intens mediatizata la televizor, dar si in presa scrisa sau la radio pare a fi o mare teapa. Campania “Promotia cu de toate. Spune-mi cine, cine, mai aniverseaza 600 de magazine!”, derulata in perioada 17 iulie-20 august 2017, in cadrul careia cantaretul si cunoscutul om de televiziune Pepe este principalul promotor al acesteia, ridica mari semne de intrebare in ceea ce priveste seriozitatea cu care se desfasoara campania. 
Asta deoarece unul dintre iesenii care sustine ca a castigat marele premiu din cadrul campaniei, o masina Wolkswagen Beetle, nu a primit inca premiul si nici nu stie daca il va primi. 
 
“Felicitari, ai castigat!!! Traiesti un vis adevarat!” 

Elena Tarnovschi a decis vineri seara (n.r-11 august 2017) sa mearga la cumparaturi la magazinul Profi din Podul de Piatra. Ea locuieste in zona Nicolina, dar a venit la magazinul din Podul de Piatra pentru ca a fost deschis recent si voia sa vada ce produse pun la vanzare si daca sunt promotii atractive. A facut cumparaturi in valoare de aproape 200 de lei asa cum prietena cu care a fost la cumparaturi i-a spus ca se deruleaza o campanie promotionala cu multe premii si poate incerca pentru ca a facut cumparaturi cu o valoare mai mare de 30 de lei. Ieseanca si-a incercat norocul. 

Dupa ce a urmat totii pasii indicati la infochioscul din magazin, a avut parte de o surpriza neasteptata. Pe ecranul infochioscului aparea mesajul “Felicitari! Ai ales sa castigi. Contacteaza seful de magazin pentru a afla cum poti intra in posesia premiului”. A trecut de la extaz la agonie in cateva minute. 

“Eu am facut exact cum scria pe ecranul infochioscului ce este pus in magazin, cu aplicatia campaniei promotionale. Am introdus codul de bare, mi-a aparut mesajul cu un buton  «Joaca acum», am apasat butonul, mi-au aparut 3 portofele pe ecranul infochioscului, apoi mesajul «Ai castigat!!! Traiesti un vis adevarat Click pe buton pentru alegerea premiului dorit ». Am ales premiul, o masina, care era in lista cu premii, am selectat raspunsul «Da, il doresc», mi-a aparut ultimul mesaj de felicitare, in timp ce se auzeau niste melodii specifice atunci cand castigi un premiu. In ultimul mesaj, cel de felicitare scria si ca trebuie sa contactez seful de magazin ca sa aflu cum intru in posesia premiului. L-am cautat, iar cand i-am spus ce s-a intamplat, se ascundea pe dupa rafturile din magazin. Una din fetele de la casierie m-a felicitat imediat dupa ce a aparut mesajul pe ecran prin care eram anuntata ca am castigat. Mi-a spus ca sunt prima persoana care castiga la magazinul de acolo si mai ales un premiu asa mare”, a povestit Elena Tarnovschi. 

Dupa lungi insistente in care ii cerea sefului de magazin sa-i valideze premiul, acesta a facut copii bonurilor de cumparaturi si buletinului, iar apoi a plecat intr-o camera din spatele magazinului sa-i valideze bonul. Cand s-a intors, iesencei nu-i venea sa creada cand a auzit cele spuse de seful de magazin. 

“Bonul era invalid. Eu nu am fost cu el in camera aceea sa vad ce face. Mi-a spus sa vin a doua zi ca trebuie sa discute cu sefii lui de la Timisoara. Sambata (n.r.-12 august 2017), mi-a verificat din nou bonul de fata cu mine si paznicul magazinului, dar a iesit din nou invalid. L-am intrebat de ce e invalid acum si cand l-am introdus in infochiosc era castigator. Mi-a spus ca e posibil sa fie valid pentru premiu doar bonul de la clientul din fata mea, care l-a introdus inaintea mea, dar nu a urmat pasii pentru obtinerea premiului si a ramas bonul castigator in sistem. Cum sa fie posibil asa ceva? Nu se delimiteaza bonurile introduse, sunt amestecate, nu trebuie sa se stearga automat bonul introdus inaintea mea?”,  a spus revoltata ieseanca.

Citeste si : PROFI isi bate joc de oameni! Comisarii OPC au dezvaluit cum sunt pacaliti si furati clientii! Neregulile sunt extrem de grave

“Voi da magazinul in judecata”

Clienta mai spune ca nu o sa renunte la premiul castigat si este decisa sa dea in judecata magazinul Profi. “Sambata, seful de magazin din magazinul din Podul de Piatra mi-a spus ca sefii de la Timisoara sunt in concediu si inca nu a primit un raspuns la email-ul trimis de el. Nu crede ca e problema la sistemul lor informatic, prin care functioneaza concursul la infochioscuri. Sa ma intorc luni sau ma suna ei imediat ce au noutati. Am plecat din magazin dezamagita. Nu renunt asa usor. Scria negru pe alb la infochioscul din magazinul din Podul de Piatra ca am castigat. M-au felicitat pentru premiu si apoi mi-au zis ca bonul este invalid. Cum sa fie posibil asa ceva? Am citit regulamentul campaniei si am respectat toti pasii, deci trebuie sa imi ridic premiul. Voi da magazinul in judecata, apelez la autoritati. Deja mi-am sunat avocatul sa discutam despre problema asta si ce solutie exista”, a concluzionat Elena Tarnovschi. 
Reprezentantii Profi nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru a oferi un punct de vedere. 

Citeste si : Ai fost si tu tras pe sfoara? Magazinul PROFI si-a pacalit clientii la Iasi! Promotii false au fost descoperite de catre comisarii OPC

Bere expirata vanduta iesenilor

Comisarii din cadrul CJPC Iasi au primit in acest an 14 reclamatii de la iesenii nemultumiti de produsele achizitionate din magazinele Profi. Pentru a verifica cele reclamate, comisarii au fost pe teren si au cercetat daca produsele ce se vand in supermarketurile din aceasta retea sunt conforme. Acestia au descoperit nereguli grave pentru care au aplicat amenzi conform legislatiei in vigoare din domeniul protectiei consumatorilor. Cele mai mari probleme au fost la berea comercializata de Profi. Zeci de litri de bere expirata au fost retrase de la comercializare. De asemenea, s-au aplicat sanctiuni si pentru depozitarea produselor alimentare in conditii improprii. De exemplu, produsele ce trebuiau sa fie tinute la temperaturi de peste 20 de grade in perioada caniculara, cum sunt sucurile sau apa, erau depozitate la temperaturi foarte scazute. 

De asemenea, produsele ce trebuiau tinute la rece erau depozitate la temperaturi ridicate. Alta problema descoperita de comisarii OPC a fost comercializarea produselor neconforme precum fructele si legumele depreciate care erau vandute, amenzile s-au aplicat si pentru neafisarea preturilor pentru unitatea de masura la legumele preambalate, precum cele din cutii sau caserole. Iesenii au fost pacaliti sa cumpere din magazinele Profi produse la promotii 3+1, dar fara sa existe la comercializare un produs etalon pentru a se putea face o comparatie. Clientii care au reclamat ca au fost furati la cantar si au depus reclamatii, au avut dreptate. Astfel, doua kilograme de cartofi la punga aveau de fapt 1,8 kilograme cand erau cantarite. 

“Au fost aplicate 18 amenzi in valoare de 46.000 lei pentru produse expirate, dar si alte abateri. Sanctiunile au fost date dupa ce am primit reclamatiile de la clientii nemultumiti, dar si in cadrul controalelor tematice la supermarketurile si hipermarketurile din Iasi“, a declarat Alexandru Hordila, directorul CJPC Iasi.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img