vineri, 19 aprilie, 2024

Scandal imens in PNL! Din cauza tinerilor liberali se dau lupte interne mari

Distribuie:

Publicat:

Scandalul decreteilor  se extinde in PNL. Liberalii continua sa-si consume energiile in lupte interne si sa-si faca opozitie unii altora in partid decat sa se lupte cu adversarii politici  externi. Conducerea  este mai preocupata  mai degraba sa taie canalele de comunicare neoficiale catre jurnalisti  decat sa invete din greselile de comunicare facute. O serie de fosti lideri din vechea  conducere  au fost pusi la zid ieri, in sedinta de grup a deputatilor, de catre colegii care o sustin pe sefa de la tineret, Mara Mares, fiind aratati cu degetul ca principalii responsabili pentru externalizarea scandalului.

Incercarea de ironizare a PSD, printr-un atac la adresa generatiei decreteilor materializat sub forma  unui  „Ghid de nesupunere civica”, a starnit mania  colegilor mai vechi de partid, in special a seniorilor liberali. Mara Mares a fost nevoita sa-si asume raspunderea pentruacest  ghid in care se cere tinerilor sa nu emigreze pentru ca „generatia decreteilor nu e funny” si nu mai are cine „sa faca misto de Dancila”.  Tanara liberala si TNL, organizatia pe care o conduce, au fost aspru criticate pe grupurile interne de whatsapp, iar o parte din aceste polemici au ajuns la presa.

 

Motiv suficient pentru apropiatii lui Ludovic Orban sa treaca la ofensiva si sa ingroape scandalul sub o avalansa de acuzatii la adresa delatorilor din partid. De altfel, liderul de partid a dat semnalul atacului  apreciind ca desi cei de la tineret  au facut o greseala prin acel ghid, in PNL sunt unii care fac mai multa opozitie propriilor colegi decat celor din PSD. Rand pe rand, Mihai Voicu si Catalin Predoiu, dar in special Adriana Saftoiu, au fost identificati ca principalii responsabili pentru  scurgerile de informatii aparute in presa, ne-au dezvaluit surse din conducerea PNL.

Stiripesurse.ro prezinta o parte din stenogramele care arunca in aer PNL
Florin Roman, deputat, vicepresedinte PNL: "Mi-e scarba de atatea atacuri din interior. Mi se pare foarte grav ca discutiile de pe grupul de deputati in care se ataca campania TNL au ajuns in spatiul public cu print screen-uri. Este vorba de aceiasi aoemni care nu ataca niciodata PSD"

Dan Valceanu, deputat, vicepresedinte PNL: "O colega, Adriana Saftoiu ne-a trimis pe grupul de deputati cele doua cartoane ale TNL si ne-a explicat cum si-a luat bataie la Revolutie. La 15 minute m-au sunat cei de la presa. Eu dau nume pentru ca m-am saturat de chestiuni urate intre colegi. A fost o coincidenta ca la 15 minute dupa ce au fost discutiile pe grup sa ma sune presa. Avem o presa foarte informata. Nu pot sa trec peste faptul ca ce discutam pe whatsapp, dam la presa. Am ajuns la concluzia ca e mai bine sa ii spun unui coleg ce am de spus pe fata si sa nu mai discutam pe privat. Nu vreau  sa trecem peste, m-am saturat  sa se prezinte tot ce e rau la partidul asta"

Ioan Cupsa, deputat PNL: "Am ajuns sa-i spunem  colegului Pavel Popescu sa scrie cu cratima ca tot ce scrie ajunge pe burtiera la televiziuni"

Deocamdata, singura consecinta a acestui nou scandal a fost impunerea unor masuri de restrictionare a  discutiilor pe grupurile de whatsapp ale partidului. Se va discuta mult mai putin lucrurile importante pentru partid pentru ca  asfel de informatii sa nu mai ajunga la presa, sustin sursele citate. Cat despre Mara Mares si colegii  sai de la organizatia de tineret, acestia nu risca nimic.  Cel mult, de acum incolo initiativele TNL vor trece prin filtrul Ralucai Turcan, prim-vicele partidului pe probleme de comunicare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img