News Flash:

SCANDAL in Parlamentul din Grecia, chiar in momentul votului pentru acordul cu Macedonia: Ratificarea a fost AMANATA

25 Ianuarie 2019
558 Vizualizari | 0 Comentarii
media 143615332809609500

Parlamentarii greci au amânat ratificarea acordului cu Macedonia după ce dezbaterile tensionate s-au prelungit şi în a treia zi, scrie Reuters, relatează News.ro.

„Există un număr fără precedent de persoane care vor să vorbească”, a afirmat preşedintele parlamentului grec, Nikos Voutsis în faţa jurnaliştilor. El a anunţat că votul a fost amânat pentru vineri ora 12:30 GMT (14:30 ora României).

Câteva sute de protestatari care fluturau steagul Greciei s-au adunat în faţa parlamentului din Atena.

„Ne simţim trădaţi”, a afirmat Zografos Stathakopoulos, în vârstă de 47 de ani. „Majoritatea grecilor nu vor acest acord, dar politicienii ne trădează”, a adăugat protestatarul.

Voutsis a informat că aproape 230 de parlamentari au dorit să vorbească. Majoritatea primesc şase minute pentru a ţine un discurs, însă această regulă a fost încălcată constant în timpul dezbaterilor.

Premierul Alexis Tsipras beneficiază de suficientă susţinere pentru a asigura aprobarea acordului prin care Macedonia îşi va schimba numele în Republica Macedoniei de Nord.

Tsipras a câştigat la limită un vot de neîncredere săptămâna trecută, organizat după ce fostul său partener de coaliţie, Panos Kammenos, şi-a dat demisia.

Duminică, mii de greci s-au adunat în faţa Parlamentului la Atena pentru a protesta faţă de acord.

Mulţi greci consideră că numele de Macedonia ar trebui folosit doar pentru a face referire la regiunea din nordul Greciei, locul de naştere al lui Alexandru cel Mare. Macedonia este cunoscută oficial în prezent ca fiind Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, din cauza protestelor Atenei.

Acordul greco-macedonean deschide uşile UE şi NATO tinerei Republici macedonene, născute în urma prăbuşirii fostei Iugoslavii. Grecia s-a opus până acum prin veto acestor aderări, apreciind că numele Macedonia aparţine doar patrimoniului istoric grec şi provinciei sale nordice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1845 (s) | 34 queries | Mysql time :0.068149 (s)