joi, 28 martie, 2024

Scandal in Secuime. Cum isi bate joc un primar UDMR de o sentinta judecatoreasca

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a  fost silita  sa se  conformeze,  la solicitarea unui executor judecatoresc, o sentinta definitiva prin care a fost obligat sa indeparteze drapelul Ungariei, steagul secuiesc si steagul municipiului din primarie. In schimb, edilul Raduly Robert a ales  o  noua forma de a  lua peste picior decizia instantei.

„Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, un nostalgic al Ungariei Mari, a refuzat sa puna in executare aceasta sentinta definitiva, motiv pentru care am apelat la serviciile unui executor judecatoresc care a pus in executare sentinta. Urmare somatiei primite, primarul UDMR a pus in executare sentinta definitiva si a indepartat toate steagurile din Primaria Miercurea Ciuc, cu exceptia drapelului Romaniei si cel al Uniunii Europene. In locul drapelului Ungariei primarul UDMR a arborat in primarie steagul negru de doliu”, scrie dantanasa.ro.

In luna februarie a acestui an, Tribunalul Harghita a admis actiunea Asociatiei Civice pentru Demnitate in Europa (ADEC) si l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc sa indeparteze toate steagurile, cu exceptia drapelului Romaniei si cel al Uniunii Europene, din incinta si de pe fatada Primariei Miercurea Ciuc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img