News Flash:

Scandal intre sindicatele din invatamant si ISJ Vaslui

25 Iulie 2013
2548 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Tiplea
Sindicatul din invatamant "Didactica" a dat in judecata Inspectoratul scolar Judetean Vaslui, dupa ce institutia a refuzat sa primeasca mai multi profesori la examenele de definitivat sau titularizare pe motiv ca diplomele de absolvire nu sunt recunoscute.

Potrivit agentiei Mediafax, Inspectoratul scolar Judetean (ISJ) Vaslui a fost chemat in instanta de sindicatele din invatamant in mai multe procese intentate in numele unor profesori carora nu le-a fost acceptata participarea la examenele de definitivat sau titularizare in invatamant.

De fapt, Sindicatul "Didactica" Vaslui solicita la Tribunal anularea acelei hotarari a Consiliului de Administratie a ISJ prin care nu sunt recunoscute diplomele de absolvire a unor facultati din tara.

"Este absurda hotararea data de Inspectoratul scolar, in conditiile in care acelor profesori care nu sunt primiti in examene le-au fost recunoscute diplomele in instanta, cu toate recursurile facute de Ministerul Educatiei. Practic, acestor absolventi de facultate li s-a interzis dreptul de a se definitiva in invatamant sau de a participa la titularizare, astfel incat vor pierde un an de munca", a declarat presedintele Sindicatului "Didactica" Vaslui, Sorin tiplea.

Printre profesorii caror nu li s-a permis participarea la definitivat sau titularizare se afla absolventi ai unor facultati de Geografie sau Muzica.

Sursa: adevarul.ro

sindicat invatamant didactica isj vaslui examen definitivat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034031 (s)