News Flash:

SCANDAL LA FC VASLUI: Finul Damian il acuza pe NASUL Porumboiu

7 Aprilie 2014
1793 Vizualizari | 0 Comentarii
Scandalul din sanul FC Vaslui, dintre nasul Porumboiu si finul Damian, isi are rãdãcinile intr-un episod relativ recent. Astfel, in vara anului trecut, Adrian Porumboiu isi anunta, prin intermediul unei scrisori deschise, retragerea din viata fotbalisticã, rugand mass media locale si nationale sã nu ii mai asocieze numele cu FC Vaslui.

Explicatia pentru aceastã retragere (nicidecum o premierã pentru Porumboiu, dar niciodatã dusã panã la capãt), era, in opinia fostului arbitru international, o realitate tristã a campionatului romanesc, in ultimii ani, marea majoritate a campioanelor fiind decisã “prin cotloane, si nu pe teren”. Cel care a preluat pachetul majoritar al clubului, “pe o sumã modicã”, spune omul de afaceri, a fost finul sãu, Ciprian Damian, o prezentã de altfel constantã in conducerea FC Vaslui. Bani pentru continuarea la un nivel ridicat de performantã ar fi fost, a dat asigurãri fostul finantator, acestia urmand sã intre in conturile clubului din transferuri, sponsorizãri, activitati de marketing, dar si din drepturile de televizare. “Luna de miere” nu a durat insã foarte mult. In decembrie, Damian a lansat o serie de acuzatii foarte grave la adresa fostului patron: mai multi angajati ai acestuia ar fi spart sediul clubului (vizat fiind chiar biroul lui Damian!), de unde au sustras mai multe documente.

In linii mari, despre acte ar fi vorba, de fapt, in acest scandal, Ciprian Damian afirmand cã Porumboiu s-a hotãrat sã scape de club in momentul in care reprezentantii Finantelor Publice au demarat un control financiar la club. “Desi a anuntat cã s-a retras, tot el (Porumboiu n.r.) era cel care hotãra la club. Orice platã din contul clubului s-a fãcut doar cu hartie scrisã de mana lui. Orice contract al jucãtorilor s-a semnat doar cu mana lui Porumboiu. In octombrie anul trecut, a cerut toate hartiile de la club scrise de mana lui. Evident, i s-au dat fotocopiile”, a declarat Damian. Pe de altã parte, actualul actionar majoritar a recunoscut cã, panã sã preia el clubul, colaborarea intre acesta si firmele lui Porumboiu, implicate in finantarea activitatii FC Vaslui, a fost foarte bunã. Dupã preluare, a continuat el, majoritatea sumelor de bani intrate in conturile clubului FC Vaslui s-au intors la firmele patronate de omul de afaceri. Fostul arbitru rãspunde: “Sunt niste aberatii! Se poate verifica, nu am scos niciun fel de bani din cont. Ar fi fost bine dacã scoteam banii, eram fericit dacã-i scoteam. Dacã intrau, erau normal sã intre, pentru cã erau datorii cãtre firmele mele, dar nu-i adevãrat. Sunt niste minciuni ordinare! E nebun, iar tot ce spune sunt numai inventii”, a replicat el.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030467 (s)