vineri, 19 aprilie, 2024

Scandal la Microsoft, dupa ce angajatii au refuzat sa mai onoreze contractele cu armata americana: ‘Nu ne-am angajat sa dezvoltam arme’

Distribuie:

Publicat:

O parte din angajaţii Microsoft au cerut vineri companiei să renunţe la un contract în valoare de 480 de milioane de dolari pentru aprovizionarea cu echipamente a armatei americane, 94 dintre angajaţi semnând o petiţie prin care fac apel la renunţarea la dezvoltarea ”oricărui tip de tehnologii de armament”, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Mobilizarea angajaţilor, organizată de trei dintre angajaţii Microsoft, este cel mai recent exemplu din ultimul an de proteste ale unor angajaţi ai industeriei tehnologiei faţă de cooperarea cu guvernele în domeniul tehnologiilor emergente.

Microsoft a câştigat în noiembrie un contract pentru aprovizionarea armatei americane cu cel puţin 2.500 de prototipuri de căşti de realitate augmentată, care prezintă digital informaţii contextuale din faţa ochilor utilizatorului.

Guvernul a anunţat că dispozitivele vor fi utilizate pe câmpul de luptă şi la antrenamente, pentru a îmbunătăţi ”letalitatea, mobilitatea şi cunoaşterea situaţiilor” de către soldaţi.

În petiţia publicată pe Twitter, angajaţii afirmă: ”nu ne-am angajat să dezvoltăm arme şi cerem să avem un cuvânt de spus în legătură cu modul în care este folosită munca noastră”.

Ei au cerut companiei să dezvolte ”o politică de utilizare acceptabilă de către public” pentru tehnologia sa şi înfiinţarea unei companii externe de evaluare care să o aprobe public.

Microsoft a anunţat într-un comunicat că apreciază întotdeauna feedback-ul angajaţilor. Compania s-a referit şi la o postare pe blog din luna octombrie a preşedintelui companiei, Brad Smith, în care acesta a afirmat că Microsoft va asista în continuare armata şi va susţine legile care asigură utilizarea responsabilă a tehnologiilor noi.

Armata SUA nu a comentat imediat cazul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img