miercuri, 27 martie, 2024

Scandal sexual: Ambasadorul Moldovei la Moscova a fost rechemat la Chișinău pentru clarificări

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu o reacție la scandalul sexual cu implicarea ambasadorului R.Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc. MAEIE confirmă rechemarea lui Golovatiuc „pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”.

„În conformitate cu prevederile legale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a rechemat la Chișinău ambasadorul Vladimir Golovatiuc pentru consultări pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia. Totodată, cu referire la multiplele solicitări din partea instituțiilor media, MAEIE, până la clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz se abține de la comentarii aferente informațiilor apărute în presa națională, cu mențiunea că în cadrul ministerului se promovează toleranță zero față de abuzuri de oricare tip. Respectul și protejarea demnității umane constituie unul din principiile de bază de care se ghidează serviciul diplomatic”, a declarat pentru Deschide.MD șeful serviciului de presă al ministerului, Daniel Vodă.

Amintim că fostul deputat PSRM și actualul ambasador al R.Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Din fericire, femeia a reușit să fugă din reședința ambasadorului.

Cazul ar fi avut loc 3 săptămâni în urmă. Ambasadorul Golovatiuc a chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hall, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul sau gol și excitat sexual. Doar datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului.

După incident, acesta a părăsit teritoriul Federației Ruse. Contactat de reporterii Deschide.MD, Golovatiuc ne-a declarat că, de fapt, s-ar afla în concediu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img