News Flash:

SCANDALOS-Angajatii la stat: SPOR de PERICOL pentru folosirea xerox-ului si a calculatorului

17 Februarie 2014
2380 Vizualizari | 0 Comentarii
In timp ce bolnavii de cancer sunt tratati cu indiferenta maxima, unii angajati la stat s-au gindit sa-si acorde sporuri de ...xerox si calculatoare. Si nu de ieri, de azi, ci de ani de zile. Alesii mai multor primarii din judetul Bacau si-au acordat sporuri de "dispozitiv" si "toxicitate" din bugetul local, chiar si de 40%. Neregulile au fost descoperite de Curtea de Conturi. Cei care au beneficiat de acesti bani sint obligati, acum, sa ii restituie.

Sase angajati din comuna Buhoci au primit timp de doi ani sporuri necuvenite. Este vorba desre sporul de dispozitiv, in valoare de 25% din salariu si cel de toxicitate, de 15% din salariu lunar. Astfel s-a creat un prejudiciu de 58.000 lei.

Valeriu Ojog, secretarul comunei Buhoci, explica: "Am luat doar spor de toxicitate, lucram cu calculatoare, in arhiva...lucram in arhiva si sunt tot felul de ciuperci si microbi. Lucram cu calculatoare, cu xerox. Pai da, consideram ca este prevazut in lege acest spor, da".

Sporul de dispozitiv este un drept salarial care se acorda pentru personalul din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Desi reprezentantii primariei nici nu stiu in ce consta acest spor, l-au incasat pentru ca ... asa au facut si altii.

"Am profitat de ocazie ca toti angajatii din judet au luat acest spor de dispozitie si am luat si noi", mai spune secretarul.

Satenii din comuna Buhoci sunt foarte suparati pe alesii lor.

Aceeasi situatie a fost descoperita, pana acum, in 13 primarii din judetul Bacau.valeriu ojog buhoci bacau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1047 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025218 (s)