vineri, 19 aprilie, 2024

Scandalul de la Spitalul “Sf. Maria” continua! Acuzatii incredibile au fost aduse conducerii. S-a lasat cu amenintari si injuraturi

Distribuie:

Publicat:

Cornel Ionut Codau vine cu noi acuzatii la adresa unui sef de la Spitalul de Copii "Sf. Maria" • Acuzatiile sunt de abuz si amenintari • "In data de 26.10.2017, in jurul orei 7:00, am fost la biroul dumnealui pentru a comunica ca am nevoie de saci menajeri pentru a putea termina sectoarele. Am fost din nou agresat verbal de catre dumnealui, amenintandu-mi sotia si copilul de 10 luni. Acolo era prezent Rusu Petru, care a asistat la discutiile cu domnul Bulgaru, el incercand chiar sa-l linisteasca pe domnul Bulgaru", a spus fostul ingrijitor • In replica, Bulgaru a ales sa lanseze o serie de atacuri • "Spune ca imi taie gatul, a venit cu sabia la serviciu. Am dat sabia la Politie", a replicat Bulgaru

Acum doua saptamani, seful biroului administrativ de la Spitalul "Sf. Maria" a fost implicat intr-un scandal monstru pornit in zona strazii Ciric. Dorin Bulgaru sustine ca a fost amenintat de un fost angajat, Cornel Ionut Codau. Scandalul a fost stins doar dupa aparitia Politiei si a mascatilor. Acum, Codau a relatat pentru BZI motivele pentru care a fost bagat in comisia de disciplina a spitalului.

"Va aduc la cunostinta ca seful meu direct, domnul Bulgaru Iliescu Dorin, este o persoana abuziva. Acesta m-a injurat, a sarit la bataie, m-a amenintat si pe mine si pe sotie si pe copil. M-a amenintat ca imi ia el permisul auto, ca mi-l suspenda. A inceput sa faca raport de activitate, dar ulterior a incetat sa il mai faca. Colegii mei l-au intrebat de ce nu se mai face raportul, iar el le-a raspuns ca face doar cand sunt eu la munca. Zilele libere de concediu de odihna nu vrea sa mi le semneze. Sufar de stres postraumatic. Ma injura, ma ameninta. Erau si martori de fata. Pe fetele de la sectorul comun si spalatorie le-a intors impotriva mea. Eu nu am nicio putere", spune Codau.

Ieseanul a  mai precizat ca avea un martor care cunostea abuzurile lui Bulgaru, dar ulterior a fost convins sa-si schimbe declaratia cu detalii menite sa-l puna intr-o lumina proasta pe Codau.

"In data de 26.10.2017, in jurul orei 7:00, am fost la biroul dumnealui pentru a comunica ca am nevoie de saci menajeri pentru a putea termina sectoarele. Am fost din nou agresat verbal de catre dumnealui, amenintandu-mi sotia si copilul de 10 luni. Acolo era prezent Rusu Petru, care a asistat la discutiile cu domnul Bulgaru, el incercand chiar sa-l linisteasca pe domnul Bulgaru", a mai spus fostul angajat al spitalului. In final, din cauza presiunii, Codau a demisionat.

Varianta lui Bulgaru

In schimb, Dorin Bulgaru sustine opusul celor declarate de fostul angajat. "Am fisa lui de post. Nu face nimic. Nu matura ca e grea matura. Nu vine la timp la serviciu, nu face nimic. Se plimba prin spital. Spune ca imi taie gatul, a venit cu sabia la serviciu. Am dat sabia la Politie. Isi aduce concediu medical foarte des, spune ca da 50 de lei la doctor si are concediu medical. Eu nu am fost anuntat. I-am facut plangere ca a venit beat acasa la mine, cu fratele lui si mi-a dat suturi in poarta, m-a amenintat. Minte cu nerusinare ca este nepotul meu", a precizat Bulgaru.

S-au facut dosare penale

In urma conflictului stradal avut loc pe data de 14 decembrie, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi au intocmit dosare penale, ce urmeaza sa fie instrumentate de catre procurori.

Acuzatiile sunt de ultraj, purtare abuziva si amenintare. Mai precis, politistii au fost solicitati pe data de 14 ianuarie, ora 15:30. Politistii au folosit spray lacrimogen, deoarece Iulian Codau nu s-ar fi linistit, fiind recalcitrant cu echipele de interventie.

Conform familiei Codau, mascatii ar fi devenit mult mai agresivi in momentul in care erau filmati. Intr-adevar, pe filmare se observa cand unul dintre mascati il loveste pe Codau in timp ce filma toata scena. Dorin Bulgaru este un angajat mai vechi al spitalului, fiind sotul Dianei Iliescu Bulgaru, directorul Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi.

Conform declaratiei de avere, Dorin Bulgaru nu se poate lauda cu venituri consistente, castigand anual putin peste 20 mii lei. In schimb, sotia se bucura de venituri consistente. In calitate de director, venitul anual este de 243.500 lei, la care se mai adauga leafa de 44.860 lei de la UMF Iasi, unde are calitatea de profesor universitar. La aceste venituri se mai adauga si altele din diferite proiecte. La banci au trei credite ce nu depasesc valoarea de 100.000 euro, au doua autoturisme marca Suzuki, o casa si un apartament.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img