vineri, 29 martie, 2024

Scandalul ROBOR continua in Parlament – Mugur Isarescu invitat, din nou, la audieri: ‘Prezenta este obligatorie’

Distribuie:

Publicat:

Biroul permanent al Senatului a aprobat, marți, invitarea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, la audieri joi, de la ora 11.00 în comisiile reunite e buget ale Parlamentului. Este a doua invitația lansată de Parlament, Isărescu neparticipând la audierea anterioară în Comisia economică a Senatului, scrie Mediafax.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a afirmat, marți, că prezențat lui Mugur Isărescu la audierea în comisii este obligatorie. Acesta a invocat un articol din Regulamentul Senatului care spune că: „în cazul în care comisiile solicită participarea la lucrările lor a unor membri ai Guvernului sau a conducătorilor unor instituții publice, prezența acestora este obligatorie”.

USR acuză PSD de ocuparea abuzivă a unor posturi din Biroul permanent al Camerei Deputaţilor: Refuză să discute orice relocare

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, au fost invitați, pe 29 ianuarie, de către președintele Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, la audieri, pentru a da explicaţii despre calcularea indicelui ROBOR. Niciunul dintre cei doi nu au participat la audierile comisiei parlamentare.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Concurenței, a confirmat, marți seara, că autoritatea pe care o reprezintă desfășoară, de la începutul acestui an, o investigație privind indicele ROBOR. Acesta a adăugat că, în prezent, autoritatea are sub investigație nouă bănci, începând de anul trecut, dar nu vizează operațiunile acestora legate de ROBOR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img