News Flash:

Scandalul SUA-China pe tema Taiwan are efecte imediate: Acţiunile producătorilor de semiconductori au scăzut

3 August 2022
146 Vizualizari | 0 Comentarii
media 163214007551360200

Acţiunile producătorilor de semiconductori au scăzut marţi la nivel mondial, pe fondul tensiunilor sporite dintre SUA şi China legate de vizita în Taiwan a preşedintelui preşedintelui Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, transmite Reuters, potrivit news.ro.

China consideră că vizita lui Pelosi, un critic de lungă durată al Beijingului, trimite un semnal încurajator susţinătorilor independenţei din Taiwan şi a avertizat în mod repetat împotriva acesteia.

Taiwanul găzduieşte cel mai mare producător de semiconductori din lume pe bază de contract, Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) şi un alt producător important, United Microelectronics (UMC).

Acţiunile celor două companii au scăzut cu 2,4%, respectiv 3%.

Acţiunile taiwaneze au coborât cu 1,6%, marcând cea mai mare scădere procentuală din ultimele trei săptămâni, în timp ce acţiunile chineze au înregistrat cel mai mare declin din mai bine de două luni, din cauza tensiunilor geopolitice tot mai mari.

”Acţiunile producătorilor de cipuri sunt cu adevărat expuse în Asia. Unele dintre ele, în special companiile de echipamente pentru semiconductori, au 70% din vânzările lor în acea regiune, aşa că este o afacere mare pentru ei", a declarat Jack DeGan, director de investiţii la Harbour Advisory.

Continaurea pe stiriepsurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0929 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028047 (s)