vineri, 19 aprilie, 2024

Scapa de celulita! 5 remedii simple care chiar functioneaza

Distribuie:

Publicat:

Celulita este problema cu care se confrunta numeroase femei. Ea este cauzata de inflamatia tesutului subcutanat, care este provocata la randul ei de circulatia deficitara a sangelui. Iata cateva impachetari anticelulitice pe care le poti face si tu acasa si care promit efecte miraculoase. 

1. Impachetari cu lamaie si miere de albine

Ingrediente: 1 lamaie mare, 10 linguri miere, 4 linguri sare de mare

Intr-un castron se amesteca sucul de la o lamaie plus cojile de lamaie rase fin, sare de mare, mierea de albine. Odata ce amestecul devine omogen, se intinde pe toata suprafata afectata de celulita. Apoi, infasoara-te in folie alimentare, acopera-te cu un prosop si asteapta timp de 15 – 20 de minute sa-si faca efectul.

2. Impachetari anticelulitice cu uleiuri esentiale

Ingrediente: 10 picaturi de ulei esential – lavanda, 2 linguri de Aloe vera, 200 gr. de argila verde

Puteti alege orice ulei esential, insa pentru acest tip de tratament cele mai bune rezultate le poti obtine daca folosesti ulei de lavanda. Amesteca cele 3 ingrediente si acopera zonele afectate de celulita. Timp de actionare: 10-15 minute.

3. Impachetari anticelulitice cu cafea

– ½ ceasca zat de cafea  
– 2 linguri de ulei de masline 
– 1 lingurita de extract de ceai verde 

Cafeina este cunoscuta fi extrem de eficiente in tratarea celulitei. Prin urmare, se incalzeste zatul de cafea si se amesteca cu ulei de masline. Vei obtine un amestec lipicios care va ramane pe piele. Se face un bandaj cu o folie de plastic in jurul zonelor cu celulita. Poti sa stai cat timp doresti, dupa care faci un dus cu apa calduta.

4. Impachetari anticelulitice cu argila verde

Ingrediente: 2 cesti de argila verde, ½ ceasca sare de mare, 4 linguri ulei de masline, 4 cesti de apa filtrata

La inceput, se amesteca bine apa cu sarea de mare pana cand aceasta se dizolva. Se adauga argila verde si ulei de masline si se amesteca pana cand se formeaza o pasta omogena. Cu aceasta pasta acopera corpul pe zonele pe care s-a dezvoltat celulita. Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa actioneze timp de 50 – 60 minute.

5. Impachetari anticelulitice cu plante medicinale 

Ingrediente: 2 cani de ulei de porumb, 4 lingurite de cimbru uscat, 1 cana suc de grapefruit 

Plantele, cum este cimbrul, sunt eficiente pentru reducerea celulitei. Poti incerca aceasta reteta pe baza de plante pentru a pierde cele cateva centimetri in plus. Dupa ce ai amestecat bine cele 3 ingrediente, fa un masaj pe zonele cu celulita si blocheaza caldura naturala a corpului prin acoperirea cu impachetari cu folie. Timp de actionare: 15-20 minute.

sursa: frunza-verde.ro

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img