News Flash:

Scapam de contributiile sociale, iar impozitul pe venit va scadea la 10%. Ministerul Finantelor: "Este o masura in programul de guvernare si cu siguranta se va realiza"

16 Februarie 2017
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Oficialii Ministerului Finantelor garanteaza implementarea tuturor masurilor de scaderi de taxe promise in programul de guvernare, fara ca acestea sa antreneze noi cresteri de taxe.

Citeste si: Augustin Jianu, ministrul Comunicatiilor: "Toate interactiunile cetatenilor cu statul sa se faca si electronic"

„Reducerea TVA la 18% din 2018 (fata de 19% in prezent- n.red.) este o masura prevazuta in programul de guvernare si cu siguranta se va realiza, fara sa existe cresteri ale altor taxe. Vom reduce cota pe dividende la 0%, fata de nivelul actual de 5% si vor fi reduceri si in domeniul contributiilor de asigurari sociale. Impozitul pe dividende 0 va revigora piata bursiera si ne va face mai atractivi, astfel incat sa aducem mai multi investitori in Romania. Impozitul pe venituri se va reduce de la 16 la 10%, aceasta fiind o alta masura care se intentioneaza a fi luata pentru  stimula si mai mult mediul economic, fara a genera cresteri de taxe pe alte parti. TVA 0 la locuinte este o alta masura trecuta in programul de guvernare, care se va introduce. De asemenea, se ia in calcul reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice de la 16% la 10%.”, a spus Ionut Misa, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, in cadrul unui eveniment pe teme de fiscalitate organizat de firma de audit si consultanta fiscala PwC Romania.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030250 (s)