joi, 28 martie, 2024

Scapam de contributiile sociale, iar impozitul pe venit va scadea la 10%. Ministerul Finantelor: “Este o masura in programul de guvernare si cu siguranta se va realiza”

Distribuie:

Publicat:

Oficialii Ministerului Finantelor garanteaza implementarea tuturor masurilor de scaderi de taxe promise in programul de guvernare, fara ca acestea sa antreneze noi cresteri de taxe.

Citeste si: Augustin Jianu, ministrul Comunicatiilor: “Toate interactiunile cetatenilor cu statul sa se faca si electronic”

„Reducerea TVA la 18% din 2018 (fata de 19% in prezent- n.red.) este o masura prevazuta in programul de guvernare si cu siguranta se va realiza, fara sa existe cresteri ale altor taxe. Vom reduce cota pe dividende la 0%, fata de nivelul actual de 5% si vor fi reduceri si in domeniul contributiilor de asigurari sociale. Impozitul pe dividende 0 va revigora piata bursiera si ne va face mai atractivi, astfel incat sa aducem mai multi investitori in Romania. Impozitul pe venituri se va reduce de la 16 la 10%, aceasta fiind o alta masura care se intentioneaza a fi luata pentru  stimula si mai mult mediul economic, fara a genera cresteri de taxe pe alte parti. TVA 0 la locuinte este o alta masura trecuta in programul de guvernare, care se va introduce. De asemenea, se ia in calcul reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice de la 16% la 10%.”, a spus Ionut Misa, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, in cadrul unui eveniment pe teme de fiscalitate organizat de firma de audit si consultanta fiscala PwC Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img