vineri, 29 martie, 2024

Scapam sau nu de iarna? Iata cum va fi vremea in urmatoarea perioada

Distribuie:

Publicat:

Vremea se va incalzi fata de intervalul anterior si va fi predominant frumoasã. Dupa o dimineatã deosebit de rece, local geroasa, valorile termice vor avea maxime ce se vor apropia de cele normale pentru aceastã data, cuprinse intre -2 si 10 grade, usor mai ridicate in Moldova.

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu innorari temporare in a doua parte a intervalului in nordul si estul tarii, precum si la munte, unde izolat se pot semnala fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inaltã, unde va spulbera zapada, dar pe arii restranse si la cote mai reduse si in regiunile estice.

Temperaturile minime se vor situa intre -11 si 0 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali panã in jurul valorii de -14 grade. Indeosebi noaptea, in zonele joase ,izolat, se va semnala ceatã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru marti

Vremea va fi in general normala termic pentru sfasitul lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu innorari mai ales noaptea in jumatatea de est a teritoriului, unde local se vor semnala precipitatii slabe, mixte.

 La munte, cu precadere pe crestele Carpatilor Orientali si Meridionali, vantul va fi tare, cu rafale de peste 80 km/h, viscolind ninsoarea slaba, sau spulberand zapada, iar la cote mai reduse vor fi intensificãri temporare si in celelalte regiuni, in special in Moldova, unde la rafala se vor depãsi local 50 km/h.

Valorile termice, in crestere fatã de intervalul precedent, ziua indeosebi in sud si vest, iar noaptea in cea mai mare parte a tãrii vor avea maxime intre 2 si 11 grade si minime intre -5 si 2 grade. Dimineata si noaptea in zonele joase, mai ales din vestul si centrul teritoriului, izolat va fi ceatã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 11 grade, iar cele minime intre -10 grade in estul Transilvaniei si 1 grad pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu innorãri in cea mai mare parte a zilei in regiunile nordice, estice, sud-estice si centrale. Pe arii restranse vor fi precipitatii slabe mixte in Moldova, Dobrogea, Muntenia si estul Transilvaniei, iar in Carpatii Orientali si Meridionali sub formã de ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri la munte, mai ales la altitudini mari, dar la cote mai reduse si local si in jumãtatea de est a tãrii, precum si in extremitatea de vest.

Pe arii restranse, in special noaptea, va fi ceata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img