marți, 19 martie, 2024

Scenariu APOCALIPTIC facut de catre experti! Luna si Pamantul s-ar putea ciocni, iar planeta noastra s-ar putea transforma intr-un ocean de magma!

Distribuie:

Publicat:

In prezent, Luna se indeparteaza de Pamant cu 3,8 centimetri in fiecare an. Insa expertii considera ca lucrurile se vor schimba in viitor, iar cele doua corpuri ceresti s-ar putea afla pe o traiectorie de coliziune. Daca Pamantul si Luna s-ar ciocni, planeta noastra s-ar trasforma intr-un ocean de magma.

Predictiile au fost facute de catre Dr. Jason Barnes, cercetator din cadrul Universitatii Idaho, noteaza Daily Mail.

“Stadiul final al evolutiei sistemului Pamant-Luna va fi reprezentat de coliziunea dintre cele doua corpuri”, declara Dr. Barnes. Luna s-a format acum 4,5 miliarde de ani si de atunci s-a indepartat de Pamant. Acest proces este in mare parte provocat de actiunea mareelor Pamantului.

Luna 
este tinuta pe orbita sa de catre forta gravitationala a Pamantului, dar in acelasi timp si Luna exercita o forta gravitationala asupra Terrei, care provoaca mareele oceanice de pe Pamant. Pentru a intelege modul in care Luna s-a indepartat de Pamant, expertii transmit lasere pe reflectoarele care au ramas pe Luna in urma misiunilor Apollo.

Peste sase milioane de ani, Soarele va intra o faza numita “gigantul rosu” cand va ramane fara combustibil nuclear. Stratul exterior al Soarelui va incepe sa se extinda in afara orbitei Pamantului, absorbind energie din sistemul Luna-Pamant. Acest fenomen va provoca schimbarea traiectoriei Lunii si indreptarea ei catre Pamant. Din fericire, expertii sustin ca evenimentul ar putea avea loc peste 65 de miliarde de ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img