joi, 28 martie, 2024

Scene de o cruzime extrema in Podu Ros! Un adolescent a incercat sa asasineze o eleva de 15 ani in plina strada! Un trecator a fost injunghiat!

Distribuie:

Publicat:

Suparat, adolescentul nu a stat prea mult pe ganduri si a scos cutitul pentru a se impune • Scenele s-au petrecut in centrul Iasului • Prietena lui a scapat cu taieturi in zona picioarelor, insa, un alt tanar de 31 ani a fost injunghiat foarte profund • Medicii i-au salvat viata cu greu • Acum, judecatorii au decis condamnarea adolescentului de 17 ani la cinci ani de internare intr-un centru special pentru minori

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au luat zilele trecute o decizie in cazul unui adolescent de 17 ani care a injunghiat doua persoane in zona Podu Ros din Iasi. Agresiunea a avut loc pe data de 15 octombrie 2017, baiatul fiind trimis in judecata la foc automat in stare de arest preventiv.

Acum, judecatorii au decis internarea lui Robert Vasile Signeanu intr-un centru de reeducare timp de cinci ani. Pare a fi o pedeapsa destul de mica raportata la faptele comise si la profilul acestuia, fiind cunoscut ca un adolescent problema, foarte agresiv si scandalagiu.

Pe de alta parte, fiind minor, cel mai probabil judecatorii au decis sa-i mai acorde o sansa. Prima victima a fost o eleva de 15 ani cu care se banuieste ca baiatul avea o relatie apropiata. S-a intalnit cu aceasta la un bloc de pe Soseaua Nationala si acolo a avut loc o discutie contradictorie.

La acest moment exista doua ipoteze pentru care s-a ajuns ulterior la fapte total neprevazute: Robert Signeanu era indragostit de fata respectiva si acesta i-a spus ca nu mai vrea sa aiba vreo legatura cu el sau aceea ca fata i-a spus adolescentului ca nu mai are ce cauta in grupul lor.

Baiatul avea probleme serioase cu etnobotanicele si facea foarte des gesturi total deplasate si devenea deodata agresiv, violent. In acest context, eleva i-ar fi spus ca urmeaza sa fie exclus din grupul lor, iar reactia adolescentului a fost aceea de a scoate cutitul, un briceag cu lama de 7 centimetri si a incercat sa o injunghie pe prietena lui de 15 ani.

Fata a reusit sa se apere si a fost taiata doar in zona piciorului. A fugit si a scapat. A mers speriata si le-a povestit totul parintilor. Mama fetei a fost cea care a sunat la Politie si a anuntat grozavia.

Adolescentul a recunoscut totul in fata judecatorilor

Dupa acest moment, Robert Signeanu a fost protagonistul unei noi povesti, de data aceasta finalizata mult mai dramatic. In timp ce era cautat de Politie, a injunghiat un tanar de 31 ani pentru simplul motiv ca s-a izbit de el pe strada. Faptul ca cei doi s-au ciocnit din greseala pe strada, tot in zona Podu Ros, a fost un motiv suficient de puternic pentru adolescentul de 17 ani sa scoata cutitul si sa devina foarte agresiv. I-a aplicat cateva lovituri de cutit foarte profunde fara sa stea prea mult pe ganduri. Trecatorii care l-au vazut pe barbat cazut pe trotuar au solicitat ajutorul medicilor.

Un echipaj ajuns in zona i-a acordat tanarului primul ajutor, iar mai apoi l-au transportat la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului "Sfantul Spiridon". Acolo, barbatul a fost bagat direct in sala de operatie, avand ficatul si pancreasul perforat. Viata barbatului a fost pusa in mare pericol de catre adolescentul inconstient.

In fata anchetatorilor, Robert Signeanu si-ar fi motivat gestul spunand ca barbatul in varsta de 31 de ani, pe nume Ionut A., l-ar fi injurat dupa ce s-ar fi izbit in el pe trotuar.

Robert Signeanu a fost in scurt timp prins de catre politistii din Iasi. A ajuns ulterior in fata instantei care a dispus ca adolescentul sa fie bagat dupa gratii pentru 30 de zile. A fost judecat si condamnat pentru tentativa de omor.

Practic, oricine i-ar fi iesit in cale adolescentului in acele momente de furie ar fi putut fi acum pe patul de spital sau mai mult decat atat, mort. In fata instantei, a recunoscut acuzatiile aduse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img