miercuri, 24 aprilie, 2024

Scene ireale filmate într-o biserică din Romania

Distribuie:

Publicat:

Un preot pensionar din Huedin a fost oprit de a mai face slujbe după ce a oficiat un ritual de jurământ, în biserică, pentru mai mulţi membri ai comunităţii rome. Decizia Mitropoliei Clujului a venit după ce au fost făcute publice imaginile cu ritualul în care mai mulţi tineri, doi bărbați și o femeie, jură, întinşi într-un sicriu aşezat în faţa altarului.

În imagini pot fi văzuţi câţiva bărbaţi din comunitatea romă care aşează în biserică un sicriu, în timp ce alţii filmează ceea ce se întâmplă. Ulterior, unul dintre tineri se întinde în sicriu, iar ceilalţi îi explică preotului ce trebuie să jure acesta, mai exact că nu a avut o relaţie cu nora unuia dintre ei.

    ”Dacă mint să mă topesc ca lumânarea care arde în mâna mea”, a spus unul dintre romi.

De asemenea, și femeia incriminată că ar fi întreținut relații sexuale cu alți bărbați a jurat la fel, din sicriu, că nu și-a înșelat soțul. În filmare se vede cum, la începutul oficierii slujbei de jurăminte, preotul cere să îi fie dați bani conform unei înțelegeri anterioare. După terminarea pregătirilor, preotul începe să citească rugăciuni, iar apoi îl pune pe tânăr să repete după el, până la un punct, jurământul.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img