sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina si Programul National Apicol vor fi adoptate in sedinta de Guvern, spune Oros

Distribuie:

Publicat:

Guvernul va adopta în şedinţa de joi două hotărâri pentru agricultură, una privind schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină, iar cealaltă se referă la Programul Naţional Apicol 2020 – 2022, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, potrivit Agerpres.

"În şedinţa de Guvern de astăzi vom adopta două Hotărâri legate de Ministerul Agriculturii. Una se referă la schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină. Este vorba de o sumă de 117 milioane de lei, acciza la motorina pentru trimestrul IV 2019. Fac aici precizarea că la începutul acestui an am achitat şi restanţele Guvernului trecut din trimestrul II şi din trimestrul III, într-o sumă de 409 milioane de lei, 92 milioane de lei în trimestru II şi 317 milioane de lei în trimestrul III 2019", a precizat Oros.

El a menţionat că a doua HG vizează Programul Naţional Apicol prin care se vor aloca 150 de milioane de lei, în următorii trei ani, pentru a veni în sprijinul apicultorilor şi creşterea calităţii produselor apicole.

"O altă hotărâre de Guvern care va fi adoptată astăzi este cea referitoare la Programul Naţional Apicol 2020 – 2022. Aici discutăm de o sumă de 150 de milioane de lei, câte 50 de milioane de lei în fiecare an, 75 de milioane de lei fiind bani europeni. Programul pe care îl vom adopta prin HG vine în sprijinul apicultorilor, un domeniu cu tradiţie în România, un domeniu foarte bine reprezentat şi la nivel european. Vrem să ajutăm acest sector prin creşterea numărului de familii de albine, creşterea calităţii produselor apicole, dar mai ales să creştem exportul de miere românească care este de o calitate superioară", a mai spus Adrian Oros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img