sâmbătă, 20 aprilie, 2024

SCHIMB DE EXPERIENTA LA NIVEL REGIONAL- GRADINITA CU P.P. NR. 12 HUSI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Sambata, 14 mai 2016, s-a desfasurat la Gradinita cu P.P. Nr. 12 Husi un schimb de experienta regional cu participarea a sase judete: BRAILA, GALATI,  VRANCEA (FOCSANI) , BUZAU (RAMNICU SARAT), TULCEA (MACIN), VASLUI (HUSI).       

Aceasta activitate de amploare a fost coordonata de I.S.J Vaslui prin inspectorul pentru educatie timpurie prof. Popescu Zoica, ISJ Braila prin inspectorul pentru educatie timpurie prof. Mangiurea Cristina, Gradinita cu P.P. Nr.12 Husi – director prof. Pascal Liliana si Gradinita cu PP Nr. 39 Braila – director Ionescu Aurica si consilier educativ prof. Valcu Nina.

Parteneri si institutii implicate:ISJ Vaslui, ISJ Braila, ISJ Galati, Primaria Municipiului Husi, Gradinita cu program prelungit nr. 12 Husi, Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Husi, Scoala Gimnaziala “M. Sadoveanu” Husi,Gradinita cu program prelungit nr. 18, Focsani – Jud. Vrancea, Gradinita cu program prelungit nr. 39 Braila, Gradinita cu program prelungit nr. 4 Macin – jud. Tulcea, Gradinita cu program prelungit “Motanul Incaltat” Galati, Gradinita cu program prelungit “Orizont” Ramnicu-Sarat” – jud. Buzau, Mass-media locala: „Buna ziua Vaslui” si “Husi pe Surse”.

“Prin acest schimb de experinenta la nivel regional ne-am propus sa promovam experienta didactica pozitiva in legatura cu activitatile din cadrul proiectelor educationale initiate si promovate de gradinitele participante, aceasta avand un rol deosebit de important in educarea copiilor prescolari.Un alt scop este de a incuraja initiativele de succes in randul cadrelor didactice, crearea oportunitatii unui schimb de experienta, valorificarea experientelor obtinute in cadrul procesului instructiv educativ in vederea cresterii calitatii in invatamantul prescolar.Totodata acest schimb de experienta a fost gandit ca o modalitate de dinamizare a relatiilor dintre institutiile partenere, dar in mod special a cadrelor didactice din invatamantul prescolar. ” – ne-a declarat Pascal Liliana, directorul Gradinitei cu P.P. Nr. 12 Husi.

       ,,Prin acest schimb de experienta organizat la nivel regional s-a urmarit dezvoltarea creativitatii si imaginatiei copiilor, indemanarii si talentului, simtului artistic si perspicacitatii, a capacitatii de exprimare in toate domeniile de activitate, a incurajat spiritul de echipa, colaborarea si sprijinul reciproc. Aceasta activitate a oferit copiilor posibilitatea de a-si exprima trairile prin arta, cadrelor didactice posibilitatea de a cunoaste oameni calzi si daruiti profesiei de DASCAL’’ – ne-a declarat coordonator al proiectului regional ,,Gradi, atelierul creatiei’’, proiect initiat de Gradinita cu P.P. nr. 39, Braila si partener in celelalte proiecte.

PROGRAMUL ZILEI A CUPRINS:
10,00 – 10,15 – Primirea invitatilor..
10,15 – 10,30 – Activitate de cunoastere si socializare – joc “BUCHETELE,
BUCHETELE”
10,30 – 10, 45 – Vizitarea Gradinitei cu P.P. Nr. 7
10,45 – 11,30 – Programe artistice
Grupa mica “Piticot” – “Dansul Pamblicutelor” – dans tematic – Ed. Gutu Mihaela si Patrascu Luiza
Grupa mijlocie “Strumfii”- “Suita de dansuri populare”- Ed. Cocuz Angela si Hristea Claudia
Grupa mijlocie B – “Dansul randunelelor” – dans tematic Ed. Mihordea Nusa si Micu Andreea
Grupa mare “Pinochio” – “Valsul Rozelor”Ed. Pisaltu Cecilia si Constandache Catalina
Grupa mare “B” – Suita de dansuri populare- Ed. Dumitriu Monica si Baba Andreea Teofana
11,30 – 11,45 – Pauza de cafea
11, 45 – 12,30 – Vizitarea Gradinitelor arondate – Gradinita cu PP Nr. 12, Gradinita cu P.N. Nr. 3, Gradinita cu P.N. Nr. 8.
12,30 – 14,30 – Vizitarea Muzeului viticol, a Cramei Colegiului “D. Cantemir” Husi si degustare in sala mare a Vinotecii
14,30 – 15,30 – Vizitarea Muzeului Eparhial al Episcopiei Mun Husi
15,30 – 19,00 – Masa festiva la Restaurant EMPIRE 
16,00 – PROGRAM ARTISTIC
1. Ansamblul “VATRA STRAMOSEASCA” – Scoala Gimn. “M. Sadoveanu” Husi – coordonator inv. VASILIU ION (interpretare la fluier, mandolina, ocarina)
2. Ansamblul “VATRA STRAMOSEASCA” – Scoala Gimn. “M. Sadoveanu” Husi –  Suita de dansuri popolare – coordonator ROMASCU VALUS
3. Sacaleanu Ingrid si Spataru Teodor-cls.a V-a,
 Harnagea George si Gutu Denisa-cls.aVI-a,
De la Clubul de dans ,, Planet.ro ,,- dansuri sportive, ,,Cha-caha-cha,, si Vals lent.
coordonator prof SACALEANU CARMEN
Recital de cantece populare – interpret Ed.COCUZ ANGELA
    Coordonatorul acestei activitati inspectorul pentru educatie timpurie prof. Popescu Zoica a felicitat atat cadrele didactice care s-au implicat in organizarea schimbului de experienta, cat si pe cele care au impartasit aspecte din proiectele educationale derulate in unitatile partenere, acestea aducand un plus de noutate in ceea ce priveste educarea copiilor prescolari, contribuind in acest fel la formarea caracterelor acestora, pentru a deveni oameni de valoare ai acestei tari.

    “La Gradinita cu P.P. Nr. 12 Husi sunt cadre didactice profesioniste dedicate meseriei de dascal, comunitatea nostra se mandreste cu astfel de educatori inimosi care pun bazele educatiei timpuri, formand oamenii de care noi avem nevoie mai tarziu. Le felicit, le urez sanatate, mult succes si le asigur de toata aprecierea, consideratia si sprijinul Consiliului Local pentru desfasurarea unui proces instructiv-educativ de calitate.”- a declarat ing. Ciupilan Ioan – Primarul municipiului Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img